Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Prvi trailer igranog filma snimljenog u svemiru
Članak
Objavljeno: 09.03.2023. 13:54

Izazov 

VIDEO: Prvi trailer igranog filma snimljenog u svemiru

Izašao je trailer za Izazov, prvi dugometražni igrani film koji je sniman na Međunarodnoj svemirskoj postaji.

VIDEO: Prvi trailer igranog filma snimljenog u svemiru

U listopadu 2021. na ISS su Soyuzom MS-19 stigli kozmonaut Anton Shkaplerov, redatelj Klim Shipenko i ruska glumica estonskih korijena Yuliya Peresild, koji su tamo snimali scene za film Izazov, čime su Rusi preduhitrili Toma Cruisea, koji je u suradnji s NASA-om planirao snimiti prvi igrani film u svemiru.

Snimanje filma na ISS-u je proteklo u najboljem redu, pri čemu je međunarodna posada svemirske postaje u potpunosti surađivala s ruskom filmskom ekipom na realizaciji ovog jedinstvenog filmskog projekte.

izazov 2

Obzirom da se to događalo 5 mjeseci prije ruske invazije na Ukrajinu, atmosfera na postaji je bila ugodna i svi su astronauti rado pomagali ruskim filmašima koji su sve zahtjevne scene odradili bez ikakvih problema i potom se sigurno vratili na Zemlju.

Sada, u trenutku dok su odnosi između Rusije i zapada na vrlo niskoj razini, što se osjeća i u napetoj atmosferi između ruskih kozmonauta i američkih astronauta na ISS-u, približava se premijera filma koji će se početi prikazivati u ruskim kinima od 20. travnja ove godine, pa je upravo izdan prvi trailer, koji možete pogledati u ovom videu.

U filmu se radi o mladoj liječnici i kirurginji koja je u roku od najkasnije mjesec dana trebala stići na Međunarodnu svemirsku postaju kako bi operirala člana posade i spasila mu život. Njegovo stanje je takvo da bi pri pokušaju slijetanja na Zemlju preminuo, pa je jedina opcija bila operacija u svemiru, a liječnica je podvrgnuta ubrzanom kozmonautskom treningu kako bi čim prije stigla na ISS i pokušala mu spasiti život operacijom u teškim uvjetima.

Kako nam se čini, ruski filmaši su na ISS-u odradili odličan posao i film Izazov nam djeluje poput nekog hollywoodskog blockbustera pa bismo ga rado voljeli pogledati, bez obzira na naše osjećaje vezane uz strašna zbivanja koja je izazvao Putinov režim u potpuno nepotrebnoj i iracionalnoj agresiji na Ukrajinu. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi film ISS Izazov
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->