Nalazite se
  • Pop Tech
  • Započinje testiranje Starlinka za telefone
Članak
Objavljeno: 14.03.2023. 11:09

Starlink V2 

Započinje testiranje Starlinka za telefone

Starlink V2 ima za cilj omogućiti pokrivenost čitavog svijeta signalom od satelita prema telefonu i obrnuto.

Započinje testiranje Starlinka za telefone

Prošlog ljeta Elon Musk i izvršni direktor T-Mobilea Mike Sievert najavili su "Coverage Above and Beyond", zajedničku inicijativu koja je imala za cilj dovesti uređaje T-Mobilea kompatibilne sa satelitskom pokrivenošću Starlinka.

Tijekom nedavno održane panel rasprave na Satellite 2023. konferenciji u Washingtonu, SpaceX-ov potpredsjednik Starlinkove poslovne prodaje Jonathan Hofeller, rekao je da kompanija planira započeti s testiranjem svoje satelit-telefon usluge tijekom ove godine.

Hofeller nije konkretno rekao s kojom telekomima SpaceX surađuje, ali je vrlo vjerojatno da je među njima upravo T-Mobile, koji bi prvi mogao dobiti tu mogućnost za svoje korisnike.

U kolovozu je Musk obećao da će Starlink V2 biti lansiran 2023. i da će se odnositi izravno na mobilne telefone, eliminirajući mrtve zone diljem svijeta. U to je vrijeme T-Mobile rekao da će usluga pružiti operateru "gotovo potpunu pokrivenost" većine Sjedinjenih Država, posebno ističući područja za koja je teško pronaći signal poput nacionalnih parkova, planinskih lanaca, pustinja i drugih udaljenih mjesta.

Matt Desch, izvršni direktor globalne satelitske komunikacijske tvrtke Iridium, na panelu je rekao kako vidi mobilnu satelitsku uslugu samo početkom. "Satelit bi trebao povezivati ​​sve posvuda, uključujući računala, vozila i više", rekao je Desch.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->