Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Iron Man dostavio bioničku ruku dječaku
Članak
Objavljeno: 13.03.2015. 15:58

Limbitless Solutions 

VIDEO: Iron Man dostavio bioničku ruku dječaku

Popularni glumac je dječaku bez ruke osobno donio funkcionalnu bioničku ruku rađenu prema uzoru na Iron Mana.

VIDEO: Iron Man dostavio bioničku ruku dječaku

Neprofitna organizacija Limbitness Solutions, koju su osnovali studenti inženjerstva Sveučilišta Central Florida, prikuplja donacije za djecu invalide, te organizira podjelu bioničkih ruku koje sami izrađuju na vrlo zanimljiv način. Bioničke ruke koje se isporučuju djeci, djelomično su izrađene tehnikom 3D printanja, a kako bi ih mališani lakše prihvatili, dizajnirane su prema uzorima iz filmova poput Iron Mana i Transformersa.

Preko njihove web stranice 3D Hope, svaki donator može kupiti bioničku ruku za točno određeno dijete koje ju treba, a Limbitless Solutions se trudi da samu primopredaju izvede na neki način koji će dodatno razveseliti klince.

Za dodjelu jedne bioničke ruke sedmogodišnjem dječaku Alexu, ovom prilikom su angažirali glumca Roberta Downeya Jr-a, kako bi mu predao bionički ud u ulozi Tonya Starka, što je mališana prilično razveselilo, posebice kada je Iron Man i sam navukao jednu takvu ruku.

Limbitless Solutions se specijalizirao za izradu bioničkih ruku za djecu, a tehnikom 3D printanja se služi s ciljem da njihova cijena bude čim niža, obzirom da djeca brzo prerastu umjetni ud koji koriste. Ove ruke posjeduju kvalitetnu elektroniku i mehaniku, te omogućuju djeci da hvataju stvari, odnosno otvaraju i zatvaraju šaku korištenjem svojih bicepsa. Svaki ud u materijalu košta 350 dolara, a za izradu se koristi 3D printer Sveučilišta Central Florida, kojem je potrebno između 30 do 50 sati za izradu jedne ruke. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->