Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Prvi skateboard s motorima u kotačima
Članak
Objavljeno: 09.03.2015. 16:38

The Monolith 

VIDEO: Prvi skateboard s motorima u kotačima

Inboard Sports prima predbilježbe za svoj revolucionarni skateboard.

VIDEO: Prvi skateboard s motorima u kotačima

Kada bi vas netko pitao na što biste voljeli utrošiti gotovo 10 tisuća kuna, vjerojatno vam ne pamet ne bi pao skateboard, no upravo je to ono što vam nudi američka startup tvrtka Inboard Sports za 1.399 dolara ako se predbilježite na Kickstarteru, gdje je njihova kampanja 25 dana prije isteka probijena za 42 posto.

Dakako, ovdje se radi o električnom skateboardu, no The Monolith se prilično razlikuje od drugih. Naime, ovaj skateboard nema istaknutih dijelova, motora i glomaznih baterija poput drugih "e-skejtova" koji bi ga činili teškim, nezgrapnim i ružnim, već se temelji na Inboardovoj patentiranoj pogonskoj tehnologiji Manta Drive, koja omogućuje da se pogonski motori nalaze smješteni unutar kotača standardne veličine, a tanka baterija je diskretno ukomponirana u dasku. Time The Monolith na prvi pogled uopće ne djeluje kao električni skateboard, što je značajka koja će se zasigurno jako dopasti svim pravim skejterima koje bi bilo sramota voziti se na nečemu što izgleda poput podvozja vlaka.

Inboard tvrdi da je njegovo pogonsko rješenje za e-skateboarde prvo u svijetu koje koristi takav sustav motora ukomponiranih u kotače. Što se tiče ostalih značajki, The Monolithom ćete moći postići maksimalnu brzinu do 38,6 km/h, a s jednim LiFePo4 baterijskim punjenjem prijeći 16 km. Kompletna daska s baterijom i motornim kotačima je teška 5,44 kg, a Monolith je testiran za prevoženje osoba težine do 113 kg. Za kočenje se koristi elektronski regenerativni sustav, koji će vam pružiti dodatnu energiju, dok za kontrolu gasa možete koristiti RFLX daljinski upravljač ili Vision aplikaciju za pametni telefon, na kojoj između ostaloga možete smanjiti maksimalnu brzinu vožnje, kada recimo skateboard dajete svojoj djeci.

Baterije u skateboardu su lako i brzo zamjenjive (za 10 sekundi, kažu), a testirane su da održe puni kapacitet tijekom 1000 ciklusa punjenja, dok im punjenje do vrha traje 90 minuta. 

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->