Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Svi ćemo živjeti u FLOCOON Pixel domovima
Članak
Objavljeno: 12.03.2015. 09:57

Pentagon 

VIDEO: Svi ćemo živjeti u FLOCOON Pixel domovima

Poznati svjetski proizvođač električne opreme predstavio svoj koncept pametnih domova.

VIDEO: Svi ćemo živjeti u FLOCOON Pixel domovima

Možda vam nije poznato da je Francuska tvrtka Legrand svjetski lider u proizvodima i sustavima za električne instalacije, čiji utičnice i električni prekidači čine 20 posto globalnog tržišta.

U posljednje vrijeme tvrtka ulaže puno resursa u održivi razvoj i uštedu energije, te razvija nove proizvode u domeni fotonaponskih sustava i pametnog upravljanja energijom.

Legrand je danas na sajmu dizajna 2015 Saint-Etienne International Design Biennial, predstavio svoj koncept FLOCOON Pixel pametnog upravljanja električnim sustavima koji istražuje budućnost pametnog doma, te na jedan novi način povezuje korisnika s njegovim stambenim prostorom.

Njihov koncept se ovom prilikom više bavi načinom upravljanja nego samim proizvodima koji će to omogućiti, mada su proizveli i prototip upravljačkih jedinica s dodirnom površinom i prepoznavanjem gesti pod nazivom Pentagon koje se mogu  koristiti za regulaciju rasvjete i upravljanje svim električnim sustavima u kući, te mogu uključivati uređaje za reprodukciju multimedijskih sadržaja, električne rolete, pametne kuhinje i kupaonice, kao i sustave grijanja i klimatizacije.

Na sajmu u Saint-Etienneu Legrand će demonstrirati korištenje Pentagona i FLOCOON Pixel tehnologije za upravljanje rasvjetom, pa će posjetitelji moći isprobati kako se Legrandova upravljačka jedinica opremljena senzorima kretanja, dodirnom površinom i sustavom za prepoznavanje gesti bez dodira ponaša pri "dizajniranju" rasvjete koja će udovoljiti svim vašim željama, prohtjevima i pružiti vam ono osvjetljenje koje je pogodno za određeni trenutak.

Time se korisniku nudi mogućnost povećane interaktivnosti s rasvjetom, za što se koristi sustav pod nazivom Space Light Manager koji će vam ponuditi igranje i eksperimentiranje, te kako kažu, "stvoriti imerzivno iskustvo upravljanja rasvjetom vašim prstima". Taj sustav između ostaloga omogućuje kreiranje rasvijetljenih točaka na stropu, povećanje njihove veličine, te pokretanje i premještanje na željena mjesta, pa ćete se osjećati poput majstora svjetla u kazalištu koji upravlja rasvjetom čitave scene. 

Legrand vjeruje da ćemo ubrzo svi živjeti u domovima s FLOCOON Pixel tehnologijom, te će nam ti sustavi postati prirodni poput klasičnih prekidača kojima palimo i gasimo svjetlo. 

Izvor: Legrand

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->