Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: 3D printanje animiranih scena
Članak
Objavljeno: 09.03.2015. 14:50

FREEZE! 

VIDEO: 3D printanje animiranih scena

Nizozemski umjetnici predstavili umjetničku instalaciju u kojoj su animiranu sekvencu pretvorili u 3D objekte.

VIDEO: 3D printanje animiranih scena

Ako se pitate zbog čega bi netko išao 3D printerom pretvarati 3D animirane sekvence računalne grafike u čvrste objekte, odgovor leži u umjetnosti.

Ekipa dizajnera iz nizozemskog studija Job, Joris & Marieke iz Utrechta, odlučila je napraviti umjetničku 3D printanu instalaciju pod nazivom FREEZE! koja će 29. ožujka ove godine biti izložena u muzeju Kunsthal KAdE.

Za početak su napravili računalnu 3D animaciju (CGI) čovječuljka koji se iz crteža na listu papira pretvara u lik iz crtića, te trči preko stola, usput razbijajući nekoliko stvari. Nakon toga, Nizozemci su odlučili 3D printerom Ultimaker 2, isprintati čitavu tu sekvencu sličicu po sličicu, što je rezultiralo pretvaranjem lika u hrpu figurica koje predstavljaju pojedine poze iz animacije.

Na taj način omogućili su, kako kažu, "da posjetitelj postane u potpunosti svjestan ljepote animacije kroz statičnu instalaciju, odnosno zamrznuto kretanje". Stoga ćete pažljivim gledanjem moći otkriti što se dogodilo na tom stolu kojim je trčao čovječuljak.

Ovo je još jedan primjer koji ilustrira da tehnologija 3D printanja ima podjednaku budućnost u umjetnosti kao i u praktičnom životu. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->