Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Fiat Centoventi je električni Fićo za mase
Članak
Objavljeno: 07.03.2019. 15:23

Geneva Motor Show 2019 

VIDEO: Fiat Centoventi je električni Fićo za mase

Fiat je u Ženevi predstavio koncept električnog automobila za koji kažu da će biti dostupan svakome.

VIDEO: Fiat Centoventi je električni Fićo za mase

Na ovogodišnjem Geneva Motor Showu, Fiatov šef za EMEA regiju Luca Napolitano, predstavio je koncept automobila pod nazivom Fiat Centoventi (Fiat 120), čije ime dolazi u čast velike obljetnice poznatog talijanskog proizvođača automobila.

190506_Luca_Napolitano_01

Ovaj auto kojeg smo mi odmah prozvali "električnim Fićom" (iako ga neki zovu električnim Pandom zbog veće sličnosti), prodavat će se u osnovnoj sivoj inačici, no biti će nadogradiv i prilagodljiv, pa će si ga svatko moći urediti prema vlastitim željama. To znači da ćete moći odabrati jedan od 4 paketa boje, 4 tipa odbojnika i četiri vrste kotača, a moći ćete birati i između mekanog krova i krova na kojem se nalaze solarne ploče, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Kako bi bio dostupan širim masama, Fiat će ga prodavati s malim baterijskim paketom koji će vam omogućiti oko 100 km vožnje s jednim punjenjem, no i to će također biti modularno, pa ćete moći dokupiti ili rentati dodatne pakete kako bi vam se domet povećao i do 500 km. Drugim riječima, auto s osnovnim baterijskim paketom će vam služiti za gradsku vožnju, a kada se spremate na veći put moći ćete u ovlaštenom Fiatovom servisu na određeno razdoblje posuđivati dodatne pakete.  

190305_Fiat_Concept_Centoventi_02_slider

Kada si sredite vanjštinu i pogon, moći ćete na sličan način prilagoditi i interijer brojnim dodacima koji uključuju zamjenska sjedala, držače čaša, naslone za glavu, jastuke i presvlake za sjedala te zvučni sustav.

Fiat također ima i neobičnu ideju da na stražnji branik postavite digitalni banner s propagandnom porukom i na taj način zarađujete nešto love od tvrtki koje će vam plaćati za takvo oglašavanje.

190305_Fiat_Concept_Centoventi_01_slider

Fiat za sada nije objavio tehničke specifikacije vozila, kao ni kada će Centoventi stići na tržište, a nije nam poznata ni okvirna cijena, koja bi ovaj auto po Fiatovim riječima trebala približiti masama. Koliko biste vi dali za električnog Fiću možete nam napisati u svojim komentarima.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam