Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: E-skuter s kioskom za zamjenu baterija
Članak
Objavljeno: 30.03.2015. 14:54

GoStation 

VIDEO: E-skuter s kioskom za zamjenu baterija

Zamjena baterija na kioscima za pametni Gogoro skuter funkcionirat će putem online pretplate.

VIDEO: E-skuter s kioskom za zamjenu baterija

Tajvanska tvrtka Gogoro predstavila je svoj novi električni skuter pod nazivom Gogoro Smartscooter, koji omogućuje vožnju maksimalnom brzinom od 95 km/h, te postizanje od 0-50 km/h za 4,2 sekunde, a u njega je ugrađeno obilje senzora i sustav za povezivanje s vašim gadgetima, pa kažu da je ovo prvi električni skuter koji je 24 sata dnevno povezan na internet. Pored toga, ovaj skuter odlikuje i baterijski sustav koji mu omogućuje domet do 100 km s jednim punjenjem, no to sve nije razlog zbog čega bi nam bio posebno zanimljiv.

Naime, tvrtka Gogoro koju su osnovali bivši izvršni šefovi HTC-a, predstavila je svoju uslugu GoStation, koja se sastoji od automatskih uličnih kioska za zamjenu baterija Smartscootera, koja će biti testirana u Taipeiu tijekom ovog ljeta.

Drugim riječima, na tim kioscima ćete moći zamijeniti dvije prazne (Panasonicove) baterije novima za samo nekoliko sekundi, čime ćete biti pošteđeni gubljenja vremena za njihovo punjenje, što će vas također osloboditi i brige oko gubljenja kapaciteta baterija do čega dolazi s vremenom. Ovo je na tragu sustava za izmjenu baterija u Tesla Model S automobilima, o kojem smo pisali prije dvije godine.

Gogoro kaže da je njihovo rješenje puno bolje od brzih e-punionica, jer zahtijeva manja ulaganja, pa nudi mogućnost postavljanja na znatno više lokacija u odnosu na njih.

Da se radi o tvrtki koju su osnovali bivši čelnici iz telekomunikacijskog biznisa, svjedoči i model naplate za izmjenu baterija, pa će vam ponuditi razne tarifne modele i mjesečne pretplate, ovisno o tome koliko se vozite.

Pored toga, u okviru pretplata moći ćete kupiti i sami skuter, znači isto kao što recimo kupujete nove pametne telefone kod teleoperatera.

Dakako, uz skuter dolaze i prigodne aplikacije, uključujući i onu koja će vas upozoriti kada je vrijeme za promjenu baterija, te vas putem GPS-a uputiti ka najbližem GoStation kiosku.  

Izvor: Gogoro

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->