Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Zanimljiva inovacija audio konektora
Članak
Objavljeno: 24.03.2015. 14:35

Magzet 

VIDEO: Zanimljiva inovacija audio konektora

Novi međukonektor za spajanje slušalica spasit će vas od oštećivanja opreme i gadgeta.

VIDEO: Zanimljiva inovacija audio konektora

Najčešći kvarovi pri kojima stradaju audio konektori i utori naših gadgeta, uzrokovani su neopreznim povlačenjem slušalica, pri čemu može doći i do razbijanja samih gadgeta. Ukoliko slušate glazbu putem svojeg pametnog telefona koji držite na stolu, pa zbog recimo zvona na vratima naglo ustanete, mobitel završi na podu razbijenog ekrana. Vjerojatno ste svi na taj ili sličan način doživjeli stradanja konektora ili uređaja, pa vas sada možemo razveseliti sustavom za spajanje pod nazivom Magzet, koji funkcionira poput Appleovog Magsafe adaptera, što znači da će se pri "čupanju" slušalica sigurno odspojiti bez ikakvih drugih posljedica.

Ovaj magnetski međukonektor trenutno se nalazi u sustavu financiranja putem Kickstartera, pa ukoliko u sljedećih 38 dana skupe 294 tisuća dolara, trebao bi se naći na tržištu po cijeni od 25 dolara (174 kn).

Moramo reći da ovakve jednostavne i vrlo korisne stvari često postanu najuspješnije i najbrže se prošire čitavim svijetom, mada nam se u ovom slučaju čini da su možda malo zakasnili, jer već dosta dugo vremena na raspolaganju imamo bežičnu opciju povezivanja. Stoga mislimo da će Magzet naći u našim uređajima samo ako mu cijena iznosi nekakvu beznačajnu siću, recimo između 10 i 20 kuna, mada apeliramo na proizvođače uređaja da u pakete sa svojim proizvodima uključe i jedan sigurni magnetski konektor.     

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Ključne riječi audio konektor Magzet
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->