Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Kupite si amfibijsku pulupodmornicu
Članak
Objavljeno: 25.03.2015. 16:10

Sub-Surface Watercraft 

VIDEO: Kupite si amfibijsku pulupodmornicu

S ovim ekološkim vozilom se možete dovesti kopnom do vode, te potom uživati u plovu i istraživanju podvodnog svijeta.

VIDEO: Kupite si amfibijsku pulupodmornicu

Online dućan Hammacher Schlemmer u svoju je ponudu uvrstio jedno doista neobično prijevozno sredstvo, koje predstavlja kopneno vozilo, plovilo i podmornicu u jednom. 

Plovilo pod punim imenom The Amphibious Sub-Surface Watercraft posjeduje gusjenice pomoću kojih se može voziti kopnom i spustiti u more, gdje se pretvara u brodić koji djeluje poput letećeg tanjura, a kada želite istraživati podvodni svijet, spustite se u "potpalublje", odnosno u podvodnu kabinu koja će vam stvoriti dojam kao da se nalazite u podmornici.

SUB1

U gornjoj kabini se mogu smjestiti dvije osobe koje na raspolaganju imaju prozirnu površinu s vidnim kutom od 180 stupnjeva, dok se u donjem dijelu mogu udomaćiti još dva putnika, koji će uživati u promatranju podvodnog svijeta.

Plovilo uključuje upravljačke kontrole za dva horizontalno postavljena podvodna potisnika koji omogućuju vožnju brzinom do 6 čvorova prema naprijed i 4 čvora unatrag, kao i okretanje za 360 stupnjeva. 

SUB2

Dok se nalazite na kopnu, svaka od gusjenica je pogonjena s po jednim 48-voltnim električnim motorom, što omogućuje vožnju po terenu nagiba do 30 stupnjeva, kako biste se lakše mogli spustiti u more, jezero ili rijeku.

Svi motori se napajaju pomoću dvije 24-voltne litijske baterije, za koje kažu da će vam omogućiti do 110 sati plova, te do 8 sati kopnene vožnje.

Cijena ovog neobičnog amfibijskog vozila/plovila iznosi 300.000 dolara (2.092.916 kn), a naručiti ga možete putem poveznice ovog članka. 

Moramo priznati da nam se ovo sviđa znatno više od EGO kompaktne podmornice o kojoj smo pisali prije par godina

Izvor: Hammacher SchlemmerVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->