Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: 3D printer koji izrađuje predmete velikom brzinom
Članak
Objavljeno: 25.03.2015. 10:13

Gizmo 3D 

VIDEO: 3D printer koji izrađuje predmete velikom brzinom

Novi super brzi printer u stanju je izrađivati predmete dvadesetak puta brže od standardnih.

VIDEO: 3D printer koji izrađuje predmete velikom brzinom

Australska tvrtka Gizmo 3D Printers predstavila je svoj printer Gizmo 3D, koji izrađuje predmete od tekuće smole, te je jedan od najbržih (ili najbrži) koji će se uskoro naći na tržištu, obzirom da je u stanju printati slojeve od dna do vrha objekata bez prekida. Prema riječima osnivača tvrtke, njihov printer je u stanju izrađivati predmete dvadeset ili više puta brže u odnosu na standardne koji se danas mogu naći na tržištu.

Taj se proces odvija unutar same posude s tekućom smolom, čije podnožje je dizajnirano tako da se spušta prema dolje, otkrivajući oblike predmeta koji se izrađuje.

Kako bi se omogućila bolja protočnost i veća razlučivost izrade, smola se grije na 22 stupnja C, a za printanje se koristi softver pod nazivom Gizmetor, koji uključuje takozvani "hotspot manager", čija namjena je da spriječi pojavu oštećenja predmeta na mjestima koja su izložena vrućini.

Printeru je potrebno samo 6 minuta za izradu objekata veličine od 13 x 7 cm, a detalje ove tehnologije za sada skrivaju sve dok uskoro ne pokrenu kampanju na Kickstarteru kojom će nastojati prikupiti sredstva za dovođenje svojih brzih 3D printera na tržište.

Kada kampanju bude pokrenuta, za osnovni model ovog printera ćete im trebati uplatiti 2500 dolara, odnosno 6000 za napredniji. 

Izvor: 3Dprint.com

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->