Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pametni sef se otvara samo ako ste dobri
Članak
Objavljeno: 28.03.2015. 13:58

kSafe 

VIDEO: Pametni sef se otvara samo ako ste dobri

Do slatkiša u ovom kontejner-sefu ćete moći doći samo ako ste prešli zadani broj stepenica.

VIDEO: Pametni sef se otvara samo ako ste dobri

Pametni sefovi su obično zamišljeni da čuvaju dragocjenosti i alarmiraju vlasnike ili policiju ukoliko ih netko pokuša nasilno otvoriti ili ukrasti. No ekipa koja stoji iza projekta kSafe, u sefovima vidi jednu potpuno drugačiju stvar.

Njihova ideja je da u sef u obliku valjkastog kontejnera stavite neku poslasticu poput čokolade, omiljeni predmet poput daljinskog TV upravljača, kutiju cigareta, bocu omiljenog pića ili nešto slično, no do tih ćete stvari doći samo ako ostvarite zadane ciljeve koje si sami odredite pomoću aplikacije na pametnom telefonu.

Na primjer, pametna brava ovog sefa u koji ste stavili veliku mliječnu čokoladu s lješnjacima, otključati će se tek onda kada prema podacima sa senzora vašeg smartphonea detektira da ste prešli 500 stepenica, napravili 1000 koraka, biciklirali 10 kilometara, ili posjetili knjižnicu. Drugim riječima, ideja je da vas sustav motivira na određene aktivnosti sustavom obećane nagrade, prema planu koji si sami zacrtate, dok vam pametni telefon koji je Bluetoothom spojen na bravu sefa služi kao svojevrsni kontrolor. 

Sustav funkcionira na tri načina, putem senzora koji prate vaše aktivnosti, putem lokacijskih podataka iz GPS-a, ili pomoću vremenske brave, kojoj možete zadati da se otključa samo u određeno vrijeme ili na određeni datum.

Pored toga kSafe možete koristiti i kao klasičan sef, što znači da u njega možete staviti recimo lijekove i zaključati ga passwordom, kako biste onemogućili da do njegovog sadržaja dođu djeca.

Ukoliko vam se ova ideja čini zanimljivom, do svojeg kSafea možete doći putem predbilježbe na Kickstarteru za 89 dolara (621 kn), a isporučiti će vam ga u studenom ove godine. 

Izvor: Kickastarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->