Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Apple iCar stiže za 5 godina
Članak
Objavljeno: 19.08.2018. 12:35

Glasina 

VIDEO: Apple iCar stiže za 5 godina

Ugledni analitičar predviđa da će idući bilijun dolara Apple zaraditi upravo na autonomnom automobilu.

VIDEO: Apple iCar stiže za 5 godina

Glasine o Appleovom automobilu koji se navodno razvija pod imenom iCar kruže već godinama, a ekipa iz Cupertina ih do sada nije potvrdila, ali ni opovrgnula.

Taj projekt koji bi trebao iznjedriti potpuno autonomni auto, posljednje vrijeme je malo pao u zaborav, no to ne znači da ga Apple ne razvija.

Najnovija informacija koju prenosi ugledni analitičar Ming-Chi Kuo iz tvrtke TF International Securities, govori o tome da će Appleov auto biti jedan od tru ključna proizvoda za budućnost, koji bi proizvođaču iPhone telefona i Mac računala mogao donijeti drugi bilijun dolara.

Kuo tvrdi da će se Apple u skoroj budućnosti (osim na razvoj auta) fokusirati na headsetove za proširenu stvarnost (AR) te servise koji će uključivati i sustav financiranja automobila. „Apple će se autu posvetiti na isti način kao što je pristupio razvoju iPhoneova, kako bi postao njegov idući zvjezdani proizvod“, navodi Kuo.

Kuo očekuje da će vozilo biti lansirano između 2023. i 2025. godine, a odlikovat će ga moćni električni pogon, napredan sustav autonomne vožnje te integracija s IOS operativnim sustavom najnovije generacije, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Apple ni sada ne želi komentirati ovu informaciju, pa se za sada jedino možemo osloniti na ugled analitičara koji je do sada predviđao dolazak mnoštva proizvoda koji su Apple pretvorili u prvu privatnu tvrku  čija je vrijednost prešla iznos od 1 bilijuna dolara.

Hoće li se iCar (ili kako će se već zvati) doista pojaviti na cestama kroz 5 ili 7 godina zasad još nije sigurno, no morali smo malo održati ovu glasinu na toplom, a vi u svojim komentarima možete reći što očekujete da bi Appleov pametni auto mogao ponuditi tržištu. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->