Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Razgovarajte s Mercedesom bez fraze za buđenje
Članak
Objavljeno: 14.08.2018. 16:32

Just Talk 

VIDEO: Razgovarajte s Mercedesom bez fraze za buđenje

Nuance razvio glasovnog asistenta koji će vas slušati bolje od postojećih.

VIDEO: Razgovarajte s Mercedesom bez fraze za buđenje

Kada smo za potrebe aktualnog broja časopisa VIDI br. 269/270 koji možete pronaći na svim kioscima u zemlji testirali Google Home Mini gadget sa sustavom glasovnog upravljanja, najviše nam je išlo na živce što smo prije bilo kakve komande ili upita morali izgovoriti "Hello Google". Na sličan način funkcioniraju svi glasovni asistenti, pa ih možete pokrenuti samo ako na početku izgovorite "čarobne" riječi kojima ćete ih probuditi tipa "Hej Siri", ili "Hej Mercedes" (ako se radi o glasovnom asistentu u autu).

Tvrtka Nuance, koja je razvila upravo glasovnog asistenta za Mercedesov sustav MBUX, sada komunikaciju s računalom želi pojednostaviti, pa ćete od iduće godine sa svojim Mercedesom moći razgovarati puno prirodnije.

Oni su razvili sustav koji nazivaju "Just Talk", koji je u stanju razlikovati vozačevo obraćanje glasovnom asistentu od razgovora s putnicima u autu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nuance kaže da sustav sluša izraze, gramatiku, fraze, riječi, pa čak i strukture rečenica kako bi ustanovio kada se vozač obraća upravo njemu. 

Nuanceov sustav se danas drži jednim od najboljih na tržištu, a posebni bonus mu je što je za razliku od Android Auta i CarPlaya direktno vezan na sustav za upravljanje autom, odnosno ne služi samo za mijenjanje glazbe i prikazivanje mapa, pa mu između ostaloga možete reći da vam pojača ili smanji temperaturu u autu, otvori prozor, ili podesi sjedalo.

Pored toga Nuance ističe da vam njegov sustav nikada neće prikupljati nikakve podatke i prikazivati personalizirane oglase, za razliku od Googleovog i Appleovog sustava. Sve što će biti izgovoreno u autu ostat će u autu, a samo riječi upućene njemu ići će na procesiranje servisu u oblaku koji ih nigdje neće pohranjivati.

Sad još samo trebamo nabaviti neku dobru "Mečku", jer se bojimo da u Golfu dvojci od ovoga neće biti previše koristi. Dakako, kao i svi drugi glasovni asistenti, ovaj će također razumjeti samo engleski i još poneki jezik koji ima puno govornika, pa ne očekujte spikanje na hrvatskom u skorije vrijeme.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->