Nalazite se
  • Pop Tech
  • Google vas prati i ako isključite povijest lokacija
Članak
Objavljeno: 14.08.2018. 16:51

Praćenje 

Google vas prati i ako isključite povijest lokacija

Ovo se odnosi na više od 2 milijarde uređaja Androida i Applea koji koriste Google za mape i pretraživanje.

Google vas prati i ako isključite povijest lokacija

Prema studijama koje su proveli Sveučilište Princeton i Associated Press (AP), Google će znati gdje se nalazite čak i ako isključite povijest lokacija na svojem telefonu, pa će čak i vaše pretrage koje nemaju veze s lokacijama od vas dobiti točne geografske dužine i širine.

Kako bi to demonstrirao, AP je napravio vizualnu mapu koja je prikazivala lokacije istraživača Princetona Gunesa Acara nakon što je isključio povijest lokacija.

Mapa je prikazivala njegovu vožnju vlakom kroz New York te posjete lokacijama poput High Lane parka, Chelsea Marketa, Hells's Kitchena, Central Parka i Harlema, a pored toga je otkrila i njegovu adresu stanovanja.

Kako biste spriječili Google u pohranjivanju lokacija, morat ćete isključiti i druge postavke, odnosno Web and App Activity koje su po "defaultu" uključene, iako se u njima ne spominju podaci o lokacijama, što je Google "zaboravio" reći korisnicima.

To će spriječiti Google u pohranjivanju informacija generiranih pretragama i drugim aktivnostima te će smanjiti učinkovitost digitalnog asistenta, no ako želite pobjeći Googleu "ispod radara", neće vam predstavljati veliki problem.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google praćenje lokacije
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam