Nalazite se
  • Pop Tech
  • Talijan će provesti godinu dana na santi leda
Članak
Objavljeno: 18.04.2015. 13:11

Adrift 2015 

Talijan će provesti godinu dana na santi leda

Živjet će godinu dana u kapsuli na santi leda koja će se topiti u Atlantski ocean.

Talijan će provesti godinu dana na santi leda

Kada jedan čovjek najavi da će 2016. postaviti specijalnu kapsulu za preživljavanje na vrh sante leda koja se topi u vodama Atlantika, te da će u njoj živjeti godinu dana, vjerojatno bi vam prvo palo na pamet da tu osobu treba čim prije zbrinuti u nekoj specijalnoj ustanovi. No kada čujete da se radi o talijanskom ekstremnom sportašu i avanturistu Alexu Belliniju, vjerojatno ćete razmišljati malo drugačije.

Bellini i santa leda

Naime, taj 36-godišnji Talijan iza sebe ima nekoliko nevjerojatnih pothvata koji uključuju prelazak Aljaske vučenjem sanjki 2000 km, veslanje preko Atlantika u dužini od 11.000 km za 227 dana, veslanje preko Tihog oceana u dužini od 18.000 km za 294 dana, te trčanje preko SAD-a u dužini od 5.300 km za 70 dana.

Njegova iduća avantura će ga iduće zime odvesti do zapadne obale Grenlanda, gdje će izabrati jednu veliku santu leda, na nju postaviti specijalnu kapsulu i u njoj živjeti godinu dana, dok će se ona polako topiti u vodi.

capsule-doorOpen

Kako bi mu to pošlo za rukom, Bellini će naručiti specijalnu kapsulu od tvrtke Survival Capsule, koja je namijenjena za preživljavanje tsunamija, napuniti je namirnicama za godinu dana, postaviti u nju minimalni namještaj, sobni bicikl i živjeti u izolaciji godinu dana.

Aeronautička tvrtka Survival Capsule proizvodi kapsule raznih veličina koje mogu udomiti 1 do 10 osoba, a Bellini će naručiti najveću, izbaciti sjedišta i opremiti je prema svojim zahtjevima i potrebama.

Obzirom da će se santa topiti, Belliniju prijeti nekoliko scenarija katastrofe, poput odsklizavanja u more i mogućnosti da se struktura sante uruši te kapsulu i njega zdrobe tisuće tona leda, no on vjeruje da do toga neće doći, već smatra da će postati prvi svjedok otapanja velike sante iz najbliže moguće perspektive, čime želi probuditi ekološku svijest ljudi i ukazati na problem globalnog zatopljenja.

C-Long2

Inačica kapsule za preživljavanje tsunamija za dvije osobe tvrtke Survival Capsule. Bellini će si naručiti i preurediti inačicu za 10 osoba.

Bellini je na svojoj stranici pokrenuo crowdfunding kampanju za financiranje ovog neobičnog projekta, pa ukoliko želite dati svoj doprinos, možete mu uplatiti nešto novca putem poveznice izvora ovog članka. 

Izvor: Alex Bellini

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->