Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Robot kuhar u našim domovima do 2017.
Članak
Objavljeno: 14.04.2015. 11:04

Hannover Messe 2015 

VIDEO: Robot kuhar u našim domovima do 2017.

Britanska tvrtka predstavila robotiziranu huhinju koju žele prodavati po cijeni od 104.444 kn.

VIDEO: Robot kuhar u našim domovima do 2017.

Znanstvenici i inženjeri britanske tvrtke Moley Robotics, na Hannover Messe sajmu u Njemačkoj, izložili su robotiziranu kuhinju, pa će svi posjetitelji koji se tamo zateknu do 17. travnja ove godine, moći vidjeti kako robot kuhar priprema hranu prema receptima šefa kuhinje koji je 2007. godine pobijedio u britanskoj inačici Master Chefa.

Glavni element ovog sustava su dvije robotizirane ruke koje se kreću po "pruzi" iznad štednjaka i radne površine za pripremu hrane. One su toliko sposobne i precizne da mogu svako jelo skuhati od početka do kraja, što uključuje kompletnu pripremu hrane poput pranja namirnica, guljenja, sjeckanja, miješanja, dodavanja začina, a robot se pritom može i zabavljati, pa su ga isprogramirali da može spretno bacati i loviti kuhače u zraku.

Znanstvenici kažu da im je trebalo gotovo 18 godina da svojeg robota kuhara dovedu blizu tržišne inačice, koja radi uz pomoć 24 motora, 26 mikrokontrolera i 129 senzora.

Ova mala tvrtka koja se nalazi u sjevernom dijelu Londona, godišnje već prodaje nekoliko tuceta svojih robota i to uglavnom znanstvenim organizacijama za potrebe njihovih istraživanja, no vjeruju da će svoju robo-kuhinju do 2017. godine dovesti na potrošačko tržište, što znači da ćete si robotiziranog šefa kuhinje moći instalirati u vlastitu kuhinju i to po cijeni od nekih 104.444 kuna. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->