Nalazite se
  • Pop Tech
  • Svi Jaguari će biti električni do kraja desetljeća
Članak
Objavljeno: 07.09.2017. 11:00

Jaguar 

Svi Jaguari će biti električni do kraja desetljeća

Proizvođač automobila predstavio svoje "električne planove" i nove konceptualne automobile.

Svi Jaguari će biti električni do kraja desetljeća

Svi znamo da su električni automobili budućnost iako im je prodaja još uvijek zanemariva u usporedbi s benzincima i dizelašima, ponajviše zbog velikih razlika u cijenama. No svi poznati proizvođači automobila itekako su svjesni budućnosti pa sve više novca troše u istraživanje i razvoj tehnologija za motore na električni pogon. Poznati britanski proizvođač automobila Jaguar također je zaključio da mora biti spreman na budućnost, pa je izdao priopćenje da će do 2020. godine svi njegovi automobili biti električni ili hibridi, a usput je predstavio i dva nova prototipa za budućnost.

Jaguar E Type

Jedan od njih je Jaguar E-Type Zero koji se temelji na 1,5 Roadster seriji iz 1968. Automobil može od nule do stotke doći za 5,5 sekundi, a baterija od 40 kWh mu može omogućiti doseg do 273 km s jednim punjenjem.  

Drugi je Jaguar Future-Type koji neće stići na ceste prije 2040.  godine. Potpuno je autonoman, no u slučaju potrebe njime će se moći upravljati i manualno.

Jaguar Future Type

Osim tih vizija budućnosti, Jaguar misli i na stvarnost, a to je električni Jaguar I-Pace SUV automobil predstavljen prošle godine, koji bi se trebao naći u prodaji 2018. godine i prvi je Jaguarov ulazak na EV tržište. 

Jaguar I-Pace

Jedna od glavnih stvari kod njega je domet s jednim punjenjem baterija od 500 km.

I-Pace detalji


Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->