Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Hladnjak vam dolazi kad ga pozovete glasom
Članak
Objavljeno: 02.09.2017. 12:56

IFA 2017 

VIDEO: Hladnjak vam dolazi kad ga pozovete glasom

Panasonic je predstavio nekoliko zanimljivih kućanskih uređaja budućnosti.

VIDEO: Hladnjak vam dolazi kad ga pozovete glasom

Ako ste pomislili da je motorizirani televizor BeoVision Eclipse koji možete voziti naokolo pomoću daljinskog upravljača vrhunac komocije koju si možete priuštiti u svojem domu, što ćete reći kada vam kažemo da je Panasonic na IFA 2017 sajmu u Berlinu predstavio hladnjak koji razumije glasovne komande i dolazi na vaš poziv, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Umjesto kućnog robota koji će skoknuti do hladnjaka i donijeti vam hladno pivce kako ne biste morali ustajati iz udobnog naslonjača tijekom gledanja napete utakmice NK Rudeš - Istra 1961, Panasonic je odlučio robotizirati sam hladnjak i ugraditi u njega nekoliko tehnologija koje nikada ne biste očekivali u kućanskom aparatu tog tipa.

Osim motoriziranog podnožja i sustava za upravljanje glasovnim komandama, Movable Fridge posjeduje LIDAR i dubinski senzor, uz čiju pomoć može skenirati prostor kojim se kreće i zaobilaziti prepreke koje mu se nađu na putu. Drugim riječima hladnjak ima sustav za autonomnu navigaciju kako ne bi bio opasan po vaše ukućane i kućne ljubimce dok vam donosi klopu i cugu. Panasonic kaže da će biti posebno koristan starim i nepokretnim osobama, no mi bismo rekli da će u njegovim uslugama najviše uživati ljenjivci koji drže da u kući nije potrebno napraviti niti jednu suvišnu kretnju ako ju se može izbjeći na bilo koji način.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam