Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Dodatni par ruku u stilu doktora Octopusa
Članak
Objavljeno: 20.08.2017. 10:55

SRL 

VIDEO: Dodatni par ruku u stilu doktora Octopusa

Svaka ruka može biti opremljena različitim alatima ovisno o namjeni za koju ju koristite.

VIDEO: Dodatni par ruku u stilu doktora Octopusa

Marvelov lik Otto Octavius, poznatiji kao dr. Octopus, opsjednut je time da svojim dodatnim rukama uništi Spidermana. Znanstvenici MIT-a ne žele reći koga bi oni htjeli smlaviti, no proizveli su robotizirani protetski sustav SRL (Supernumerary Robotic Limbs), koji korisnicima pruža dodatni par ruku i nije u osnovi namijenjen invalidima, već zdravim osobama kojima će pružiti neke nove zanimljive mogućnosti. Uostalom, koliko smo se puta i sami našli u prilici da nam naše dvije ruke nisu bile dovoljne za neki bezvezni poslić, vjerujemo da bi nam ovo svima koristilo.

U sadašnjoj fazi SRL vam ne može pružiti natprirodnu snagu, bacati naokolo automobile i čupati drveće iz zemlje poput stripovskog/filmskog uzora, već će vam prvenstveno biti od koristi u onim situacijama kada su vam ruke zauzete, poput otvaranja vrata dok nosite veliki bunt časopisa Vidi.

SRL 2

Ovaj protetski dodatak težak je samo 5 kilograma i spaja se na ramena poput ulara za konja ili vola. Svaka ruka se sastoji od 5 stupnjeva slobodnog kretanja i može biti opremljena različitim alatima prema vrsti zadaće za koju ju koristite.

Rukama se upravlja pomoću para inercijskih mjernih jedinica koje se nalaze na korisnikovim ručnim zglobovima. One usmjeravaju ruke u najbolje pozicije kroz demonstracijski proces učenja, pa će ovisno o tome u kojem su položaju vaše prirodne ruke, robot reagirati određenom pripadajućom akcijom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nije nam uopće teško zamisliti budućnost u kojoj će četveroruki radnik obavljati posao za dvojicu, pa nas uopće nije briga za Spidermana.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->