Nalazite se
  • Pop Tech
  • Provedite odmor u luksuznoj podmornici na 200 m dubine
Članak
Objavljeno: 14.05.2022. 11:52

U-Boat Worx 

Provedite odmor u luksuznoj podmornici na 200 m dubine

Nova turistička podmornica prevozit će do 120 putnika na luksuzno podvodno krstarenje.

Provedite odmor u luksuznoj podmornici na 200 m dubine

Nizozemska podmornička tvrtka U-Boat Worx predstavila je turistički podmornicu UWEP (Under Water Entertainment Platform) koja će omogućiti podvodnu zabavu za do 120 gostiju plus kompletnu posadu i ugostiteljsko osoblje.

S kolosalnih 150 četvornih metara prostora koji se može rekonfigurirati, UWEP je zamišljen kao pravi prostor za zabavu koji se može postaviti kao podvodni restoran, kasino, mjesto za vjenčanje, soba za sastanke korporacija ili što god drugo želite.

5

Podmornica dužine od 35,1 m, širine 7,7 m i visine od 7 m, dolazi s 14 ogromnih akrilnih prozora promjera 4,5 m i opremljena je vanjskom rasvjetom visokog intenziteta kako bi se svima pružio jasan pogled na ono što se događa vani.

4

UWEP-ov čelični tlačni trup dopušta uron do 200 m ispod površine, a podmornica je u potpunosti električno vozilo, s četiri horizontalna potisnika od 80 kW i četiri vertikalna potisnika od 40 kW za pomoć balastnom sustavu i sustavima uzgona. Najveća brzina plovidbe je 3 čvora (5,6 km/h) na površini i 2,5 čvora (4,6 km/h) pod vodom, što znači da nije namijenjena jurnjavi već udobnom podvodnom "čilanju".

6

Zanimljivo, U-Boat Worx koristi olovno-kiselinski akumulator velikog kapaciteta od 1,2 megavat-sati. To je dovoljna snaga, kaže tvrtka, za putovanja do 18 sati ili nekoliko kraćih između punjenja, a zasebna baterija za hitne slučajeve održavat će kritične sustave online 96 sati ako stvari pođu po zlu.

3

Zasad nije poznato kada bi UWEP mogao zaploviti morima, no sigurno je da će podvodno krstarenje biti namijenjeno osobama veće platežne moći. Za one koji će imati plići džep tvrtka će izraditi kraće verzije od 27,1 m s dvije trećine stambene površine, za do 80 gostiju plus posada i osoblje.

Vezani sadržaji
Ključne riječi podmornica UWEP U-Boat Worx
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->