Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Saab lansirao ratni senzor koji locira prijetnje
Članak
Objavljeno: 11.05.2022. 13:45

Sirius Compact 

VIDEO: Saab lansirao ratni senzor koji locira prijetnje

Saab je predstavio pasivni lagani senzor za elektroničko ratovanje nazvan Sirius Compact.

VIDEO: Saab lansirao ratni senzor koji locira prijetnje

Kako se digitalna tehnologija razvija, sve više modernog ratovanja se vodi na tihoj, nevidljivoj razini. Tijekom Drugog svjetskog rata, Britanija se branila od njemačkih bombardera lažirajući elektroničke navigacijske svjetionike zrakoplova kako bi ih poslala s kursa.

Od tada, velike vojne sile se nalaze u stalnoj utrci oko tehnologija radara, senzora, ometača, sustava za lažiranje borbenih operacija, cyber oružja i niza elektroničkih sustava za napade, obranu, protunapade i izviđačke sustave.

Teška samo 3 kg, nova pasivna modularna jedinica Sirius Compact koju je razvio Saab, može se instalirati na širok raspon platformi ili brzo postaviti od strane samo jednog vojnika kako bi se formirale skalabilne mreže detektora u kojima senzori mogu kriomice otkriti dolazne prijetnje "elektroničkim potpisima", kao što možete vidjeti u ovom videu.

Autonomni sustavi novog senzora mogu točno odrediti smjer potencijalno neprijateljskih signala ili triangulirati s drugim jedinicama kako bi locirali mete za ciljanje zemaljske protuzračne obrane, s preciznošću i učinkovitošću za koju Saab tvrdi da je usporediva s većim, statičnim senzorima, a sve to se može lako sakriti na terenu.

Sirius Compact 2

Sirius Compact se može ugraditi u obalne i granične sustave nadzora, oklopna vozila i male dronove. Primjene uključuju nadzor iz zraka, timove s posadom/robotikom i specijalne operacije. Za dodatnu sigurnosnu mjeru, Sirius Compact nigdje ne pohranjuje prikupljene osjetljive podatke.

Vezani sadržaji
Ključne riječi senzor Saab Sirius Compact
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->