Nalazite se
  • Pop Tech
  • AI dobio zadatak izrade selfija s kraja svijeta
Članak
Objavljeno: 31.07.2022. 12:49

Influenceri apokalipse 

AI dobio zadatak izrade selfija s kraja svijeta

Umjetna inteligencija izradila lažne selfie fotografije influencera za koje vjeruje da bi bile snimljene neposredno prije apokalipse.

AI dobio zadatak izrade selfija s kraja svijeta

Kako će izgledati posljednji selfie snimljen neposredno uoči apokalipse? To vjerojatno nikada nećemo otkriti, ali umjetna inteligencija DALL-E, koju je razvila organizacija OpenAI, pokazuje nam kako bi mogle izgledati posljednje selfie fotke koje će snimit influenceri na kraju ljudskog postojanja.

Jedan korisnik TikToka po imenu Robot Overloards, iskoristio je mogućnosti davanja instrukcija DALL-E AI-u prirodnim jezikom, pa mu je rekao da pokaže kako on misli da će izgledati posljednje selfie fotke u povijesti čovječanstva.

AI je potom izradio slike u kojima se prikazuje faca nesretnog influencera uz prikaz događaja koji bi mogao dovesti do opće katastrofe po naše postojanje.

ai selfie ap 2

Rekli bismo da si je DALL-E doista dao oduška, pa je kraj svijeta zamislio kao katastrofu izazvanu nekim kozmičkim događajem poput udara kometa ili planeta, eksplozije nuklearne bombe, sunčeve baklje, pa čak i najezde zombija.

Shodno tome, posljednji influenceri s fotićima u rukama, izgledaju kao stvorenja iz noćnih mora, jer se na njihovim licima već vide prve posljedice katastrofičnih događanja, a svima je u očima jasno vidljiv ogroman strah.

Iskreno se nadamo da ovo samo reprezentira maštovitost i umjetničku kreativnost umjetne inteligencije. Pripremate li se vi već za snimanje posljednjeg selfija u povijesti čovječanstva?

Vezani sadržaji
Ključne riječi OpenAI DALL-E
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->