Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Novi detalji o PSVR2 headsetu
Članak
Objavljeno: 27.07.2022. 16:25

Sony PlayStation 

VIDEO: Novi detalji o PSVR2 headsetu

Sony je objavio nove zanimljive značajke koje će vam obogatiti korištenje PlayStation VR2 headseta.

VIDEO: Novi detalji o PSVR2 headsetu

Prema najnovijim informacijama koje je objavio Sony PlayStation na svojem blogu, PSVR2 headset će imati značajku "See-Through View", koja će vam omogućiti da na pritisak jednog gumba slika iz igre koju gledate postane poluprozirna, kako biste lakše mogli vidjeti zidove, namještaj u druge stvari u sobi u kojoj koristite headset.

To će vam ujedno omogućiti da si poboljšate orijentaciju u stvarnom prostoru i prema potrebi nešto premjestite kako vam ne bi smetalo u žaru borbe, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zahvaljujući toj značajki sam headset će moći mapirati vašu sobu, a vi ćete si moći nacrtati granicu korištenjem kontrolera. Ako ćete se tijekom igre približiti granici dobit ćete upozorenje.    

Druga novost je jednostavno dodavanje sebe u sliku u obliku "overlaya", pod uvjetom da se nalazite ispred zelene pozadine i koristite PS5 HD kameru. To će vam omogućiti da na jednostavan način kreirate streaming setup bez korištenja dodatnog softvera, što će se dakako najviše dopasti game streamerima.

I kao treća objavljena novost su tehnički detalji o tome kako će se VR i "ne-VR" sadržaji renderirati na PSVR2. U VR modu, sadržaj će se renderirati u rezoluciji 4.000 x 2.040 piksela, odnosno 2.000 x 2.040 po oku i to u HDR video formatu na 90 ili 120 Hz. Za usporednbu, originalni PSVR he imao rezoluciju od 960 x 1080 piksela po oku.

Sony i dalje nije otkrio kada će PSVR2 stići na tržište, no kaže da će nove informacije o njemu otkriti vrlo skoro.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->