Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Baidu predstavio robotaksi budućnosti
Članak
Objavljeno: 24.07.2022. 10:48

Apollo RT6 

VIDEO: Baidu predstavio robotaksi budućnosti

Apollo RT6 je dizajniran za potpuno autonomnu vožnju, s odvojivim upravljačem koji može ali ne mora biti u autu.

VIDEO: Baidu predstavio robotaksi budućnosti

Kineska kompanija Baidu predstavila je autonomno vozilo sljedeće generacije i želi ponuditi usluge taksija bez vozača uz polovicu cijene prijevoza klasičnim taksijima.

Robotaksi vozilo pod nazivom Apollo RT6, već bi se iduće godine trebalo priključiti usluzi putničkog prijevoza Apollo Go u Kini, a u planu je da se proizvedu na deseci tisuća jedinica.

RT61337

Baidu kaže da je Apollo RT6, potpuno električni automobil, spreman za proizvodnju s odvojivim upravljačem. Dizajn bez upravljača oslobađa više prostora za izradu jedinstvenih interijera, dopuštajući ugradnju dodatnih sjedala, automata za prodaju, stolnih računala ili igraćih konzola, kao što možete vidjeti u ovom videu.

S dužinom od 4.760 mm i međuosovinskim razmakom od 2.830 mm, Apollo RT6 pruža udobnost s neovisnim stražnjim sjedalima, dovoljno prostora za noge straga od 1.050 mm, potpuno ravnim podom i inteligentnim sustavom interakcije.

RT61990

Baidu u svojem priopćenju navodi da vanjski izgled Apolla RT6 ima revolucionaran izgled koji besprijekorno integrira senzore na krovnom otvoru zajedno s interaktivnim svjetlima i inteligentnim električnim kliznim vratima kako bi dodatno poboljšao iskustvo vožnje.

RT61543

Vozilo koristi 38 senzora, uključujući 8 LiDAR-a i 12 kamera, a sigurnost i pouzdanost Apolla RT6 potpomognuti su ogromnom količinom podataka iz stvarnog svijeta, s ukupnom testnom kilometražom od preko 32 milijuna kilometara koliko su do danas prešli Baiduovi autonomni automobili raznih razina autonomije.

Apollo RT6 je prvi model vozila izgrađen na Xingheu, Baiduovoj automobilskoj E/E arhitekturi posebno razvijenoj za potpuno autonomnu vožnju.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Baidu Apollo RT6
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->