Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Minijev koncept električnog Acemana
Članak
Objavljeno: 28.07.2022. 14:47

Mini 

VIDEO: Minijev koncept električnog Acemana

Kako se čini, minijev električni crossover namijenjen je prvenstveno gamerima.

VIDEO: Minijev koncept električnog Acemana

Mini je predstavio koncpet novog električnog crossovera pod nazivom Aceman koji dolazi sa šesterokutnim prednjim svjetlima, široko izrezanim lukovima iznad kotača od 20 inča i velikim, podebljanim slovima na prednjoj strani.

"Mini koncept Aceman daje prvi uvid u potpuno novo vozilo", izjavila je šefica Minija Stefanie Wurst u ovotjednoj objavi. "Ovaj konceptni automobil odražava kako se Mini iznova osmišljava za svoju potpuno električnu budućnost i ono za što se marka zalaže - osjećaj elektrificiranog go-karta, imerzivno digitalno iskustvo i snažan fokus na minimalni utjecaj na okoliš."

P90471966_lowRes_the-mini-concept-ace

Minijev pogled na "imerzivno digitalno iskustvo" donosi sustav "experience mode" koji koristi projekciju i zvuk za stvaranje tri specifična ambijenta. Osobni način rada omogućuje vozaču učitavanje osobnog vizualnog motiva, a "skočni način" rada prikazuje prijedloge navigacijskih točaka interesa (POI), dok "živopisni način" rada stvara grafiku temeljenu na slovima tijekom prometnih zaustavljanja i pauza za punjenje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

No tu nije kraj vizualno atraktivnoj digitaliji, jer se vanjska svjetla uključuju u akciju uz pomoć vanjskih zvučnika, pozdravljajući vozača dok se približava autu svjetlosnom i zvučnom predstavom koja se nastavlja kada se vrata otvore, s podnim projekcijama, bljeskom boje na OLED zaslonu pa čak i pozdravom "Hej prijatelju".

P90471965_lowRes_the-mini-concept-ace

 

Ukratko rečeno, novi Minijev koncept zasad se temelji najviše na blještavilu svjetlosnih efekata pa stoga ne govore ništa o pogonu, dometu i bateriji, no više informacija će objaviti kada ga idući mjesec pokažu na jednom potpuno drugačijem događanju umjesto auto showu, odnosno na sajmu gaminga 2022 Gamescom koji se održava idući mjesec u Kölnu.

P90471955_lowRes_the-mini-concept-ace

 

Kako se čini, Mini s ovim autom cilja na gamere koji bi trebali dobiti vozilo koje podsjeća na današnja moderna PC kućišta u kojima se niti jedna komponenta, od grafičke kartice, matične ploče, napajanja i hlađenja, više ne može niti zamisliti bez predimenzionirane RGB rasvjete. Hoće li ovaj koncept ikada izaći na cestu, zasad je prerano govoriti.

Vezani sadržaji
Ključne riječi MINI Aceman
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->