Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.07.2024. 14:31

Google DeepMind 

Postojeći AI ima opći IQ na razini mačke

Izvršni direktor Google Deepminda tvrdi da današnji AI modeli imaju razinu inteligencije kućne mačke.

Postojeći AI ima opći IQ na razini mačke

Izvršni direktor Google Deepminda Demis Hassabis usporedio je razine IQ-a današnjih najboljih modela generativne umjetne inteligencije s domaćim mačkama.

U javnoj raspravi s bivšim britanskim premijerom Tonyem Blairom ma konferenciji Future of Britain 2024. koju je organizirao Institut za globalne promjene, odgovarajući na pitanje o napretku Google Deepminda u općoj umjetnoj inteligenciji, Hassabis je rekao da još nije čak ni na razini mačje inteligencije, no dodao je da istraživanja napreduju i uz očekivana velika ulaganja možda bismo kroz deset godina mogli doći do opće umjetne inteligencije koja bi mogla nadmašiti ljudsku.

"Da, suvremena umjetna inteligencija ponekad može pisati, slikati ili stvarati glazbu na uvjerljivo ljudski način, ali obična kućna mačka ima puno više opće inteligencije. Trenutno smo daleko od ljudske inteligencije u cijelosti", priznao je Hassabis. "Ali u određenim područjima kao što je gaming, AI je bolji od najboljih ljudskih igrača".

Što se tiče potencijala umjetne inteligencije, izvršni direktor DeepMinda smatra da će jedan od najuzbudljivijih načina na koji će umjetna inteligencija koristiti čovječanstvu, biti ubrzavanje znanstvenih otkrića u energetici, znanosti o materijalima, zdravstvenoj skrbi, klimi i matematici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google DeepMind
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->