Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Federalni agent dobio 6 godina zatvora za krađu bitcoina
Članak
Objavljeno: 08.12.2015. 15:09

Unosna istraga 

Federalni agent dobio 6 godina zatvora za krađu bitcoina

Agentu koji je istraživao Silk Road malo se zalijepili prsti za bitcoine. 

Federalni agent dobio 6 godina zatvora za krađu bitcoina

Shaun Bridges, bivši federalni agent koji je optužen za krađu bitcoina koju je počinio tijekom istrage Silk Roada, osuđen je na 71 mjesec zatvora, odnosno gotovo 6 godina.

Bridges je bio agent tajne službe i dio jedinice Baltimore Silk Road Task Force, čija uloga je bila raskrinkati prodaju droge u poznatom "crnom" web shopu Rossa Williama Ulbrichta. Tijekom istrage je prisvojio oko 20.000 bitcoina koji su trebali završiti u federalnoj blagajni. U vrijeme krađe ukradeni bitcoini su vrijedili oko 350.000 dolara, dok bi im sada tržišna vrijednost iznosila čak 8 milijuna dolara.

Valja reći da Bridges nije jedini federalni agent koji će sjediti u zatvoru zbog krađe zaplijenjenog digitalnog novca, jer je njegov kolega istražitelj iz DEA-e Carl Mark Force, već osuđen na 5 godina zbog istog djela počinjenog tijekom istrage.

Inače, Bridges je krađu počinio nakon što se predstavnik za odnose s klijentima Silk Roada Curtis Green nagodio s federalcima u zamjenu za svjedočenje protiv Ulbrichta. On je Bridgesu tijekom istrage dao passworde za pristup digitalnim novčanicima Silk Roada, koje je agent tajne službe potom iskoristio za prebacivanje bitcoina u svoju digitalnu kasicu prasicu, nakon čega je lovu prebacio u Mt. Gox, kontroverznu bitcoin burzu, koja je i sama ubrzo postala predmetom istrage zbog slučaja pronevjere.

Bridges je priznao krivnju, a osim zatvorske kazne, morat će platiti i odštetu u visini od 651.000 dolara. 

Izvor: ArstechnicaVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->