Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Zuckerberg daruje 99 posto dionica u humanitarne svrhe
Članak
Objavljeno: 02.12.2015. 09:51

Facebook 

Zuckerberg daruje 99 posto dionica u humanitarne svrhe

Šef Facebooka objavio da će donirati svoje dionice Facebooka u vrijednosti od 45 milijardi dolara.

Zuckerberg daruje 99 posto dionica u humanitarne svrhe

Facebookov osnivač i CEO Mark Zuckerberg i njegova supruga Dr. Priscilla Chan, objavili su na Facebooku otvoreno pismo povodom rođenja njihove kćerke Max, u kojem su objavili da će u humanitarne svrhe donirati čak 99% svojih dionica Facebooka.

Facebookov šef trenutno posjeduje dionice u vrijednosti od 46 milijardi dolara, što znači da će donirati 45 milijardi u zakladu Chan Zuckerberg Initiative, a ta će sredstva biti fokusirana na poboljšanje života novih generacija, te će uključivati zdravstvenu skrb, edukaciju, izgradnju zajednica, promoviranje jednakosti među ljudima i mnoge druge stvari.

Ovim potezom Zuckerberg se pridružuje Billu Gatesu i Warrenu Buffetu, koji su svojevremeno također donirali većinu svoje zarade u humanitarne svrhe, s time da je Gates to na primjer učinio u svojoj 45-oj, a Zuckerberg 31-oj godini života.

Obzirom da su istraživanja pokazala da 0,7 posto stanovništva našeg planeta posjeduje 44% svjetskog bogatstva, kada bi tih 35 milijuna najbogatijih učinili isto kao Zuckerberg, svijet bi postao puno ljepše, mirnije i pravednije mjesto. 

Izvor: Facebook

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->