Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • CISA: Predsjednički izbori u SAD najsigurniji u povijesti
Članak
Objavljeno: 13.11.2020. 09:57

Računalna sigurnost 

CISA: Predsjednički izbori u SAD najsigurniji u povijesti

Američka federalna agencija za cyber sigurnost kaže da su neosnovane optužbe o manipuliranju sustavom za brojanje glasova.

CISA: Predsjednički izbori u SAD najsigurniji u povijesti

Nakon što je svima postalo jasno da je Joe Biden uvjerljivo pobijedio Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima, američki predsjednik je najavio tužbe, izjavivši da je došlo do kompromitiranja sustava za obradu i brojanje glasova birača, odnosno da je došlo do manipulacije koja je utjecala na konačne rezultate izbora.

Direktor federalne agencije za cyber sigurnost CISA (U.S. Cybersecurity and Infrastructure Security Agency), Christopher Krebs, povodom toga je izjavio da su ovo bili najsigurniji izbori u američkoj povijesti jer ne postoje nikakvi dokazi da je došlo do manipuliranja sustavom.

"Izbori 3. studenog bili su najsigurniji u američkoj povijesti. Nema dokaza da je bilo koji sustav glasovanja izbrisao ili izgubio glasove, promijenio glasove ili je na bilo koji način bio ugrožen", tvrdi direktor agencije koja spada pod Ministarstvo domovinske sigurnosti Sjedinjenih Američkih Država.

To se izravno kosi s tvrdnjama o neregularnosti izbora koje su iznijeli određeni ljudi, uključujući američkog predsjednika, pa je ovo još jedan udarac za Donalda Trumpa koji vjeruje da će sudskim tužbama i istragama srušiti izborne rezultate i okrenuti ih u svoju korist.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->