Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.10.2020. 10:13

Sony 

Sony povećava zaradu usprkos skorom lansiranju PS5

Mada je vrijeme PlayStationa 4 na izmaku, Sonyeva gaming divizija i dalje ostvaruje velike profite.

Sony povećava zaradu usprkos skorom lansiranju PS5

Sony je objavio financijsko izviješće u kojem navodi da je u kvartalu između lipnja i rujna njegova gaming (PlayStation) divizija ostvarila prihode od 507 milijardi yena, odnosno 4,9 milijardi dolara i operativni profit od 105 milijardi yena, odnosno milijardu dolara, što je povećanje od 52%, odnosno 40% u odnosu na godinu dana prije.

Mnogi analitičari su očekivali da će drugom polovicom ove godine Sonyev gaming ostvarivati manje prihode zbog nadolazeće PS5 konzole (slika gore), no gameri očito nisu imali strpljenja čekati, pa su još više kupovali konzole i igre za četvorku. Valja naglasiti da Sony iz ovih prihoda nije izdvojio zaradu od PlayStationa 4, što znači da se u ukupnim prihodima gaming divizije nalazi prodaja PS4 igara, kao i pretplate na PlayStation Plus servis. 

U proteklom kvartalu najjača igra koju je Sony izdao za PS4 bila je samurajska avantura Ghost of Tsushima, koju smo recenzirali u PC Play specijalu u ljetnom dvobroju časopisa VIDI, a prodala se u 2,4 milijuna primjeraka u prva 3 dana prodaje, pa je Sony rekao da je to bila najbrže prodavana nova igra na PS4 platformi. 

Ne sumnjamo da će PS5 uvelike podići prihode Sonyu, no pitanje je hoće li moći proizvesti i isporučiti konzole u onim količinama koliko su tražene, jer je šef Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan nedavno izjavio da su samo u SAD-u predbilježbe PS5 u prvih 12 sati nadmašile svojevremene predbilježbe na PS4 u prvih 12 tjedana.

Što ćete sve dobiti u pogolemoj kutiji kada kupite PS5 sa svim dodacima, možete vidjeti u ovom unboxing videu.

 Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony zarada PS4 prihodi PlayStation 5 PS5
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->