Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.10.2020. 11:15

Viber 

Viber omogućuje kupovanje putem chatbotova

Viber povodom 10. godišnjice predstavlja plaćanje chatbotovima i ulazi na tržište financijskih tehnologija.

Viber omogućuje kupovanje putem chatbotova

Uoči obljetnice svojeg prvog desetljeća, popularna messaging platforma Viber, najavljuje nove napredne usluge i predstavljanje Chatbot Payments servisa, čija će aktivacija započeti u Ukrajini.

Osim standardnih messaging funkcionalnosti, korisnici Vibera odsad će platformu moći koristiti i za kupovinu proizvoda i usluga, a za plaćanje će im na raspolaganju biti Google Pay ili neki drugi oblik mobilnog novčanika.

Viberova usluga Chatbot Payments korisnicima će omogućiti kupovinu proizvoda i usluga izravno kroz autorizirane chatbotove trgovaca. Ukoliko to njihova banka podržava, korisnici u svoj smartphone novčanik mogu dodati svoju kreditnu ili debitnu karticu, a opcija plaćanja postaje dostupna za svaki chatbot kreiran pomoću Viberovog nativnog chatbot app programerskog sučelja (API-ja).

Sa strane trgovaca, tvrtke koje žele primati uplate jednostavno se povežu s pružateljem platnih usluga koji podržava ovaj oblik plaćanja, kreiraju chatbota na Viberu i omoguće plaćanje kroz njega.

Viber će kroz idućih mjesec dana surađivati s bot developerima i pružateljima platnih usluga kako bi nova funkcionalnost bila što prije dostupna, a osim u Ukrajini, Viber Chatbot Payments planira aktivirati i na ostalim tržištima početkom iduće godine.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->