Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.01.2016. 12:58

Vidi Top Hr aplikacije 

Večernji list: Vijesti u pokretu

Večernji list je među prvima na tržištu izbacio iOS i Android aplikaciju za vijesti.

Večernji list: Vijesti u pokretu

Aplikacija osim brzog ažuriranja sadržaja korisnicima donosi posebne funkcije preko kojih se odvija interakcija s redakcijom. Izdvojili bi opcije: Ja reporter, povećanje/smanjenje fonta aplikacije, forum komentari, hot-vijesti.

Večernji list app dostupan je na iOS,  Windows Phone te Android platformama. Planira se i dalje unaprjeđivati i razvijati aplikacije na ovim platformama. Okrenutost tehnologiji vidi se i na prvom full responsive news portalu u Hrvatskoj nakon redizajna još 2013. Večernji je i na mobile verziji pokušao dati najbolje moguće iskustvo surfanja portalom na način da i na mobile verziji čitatelj pronalazi sve ono što nas odlikuje i na desktop verziji.

Za mobile verziju je Večernji dobio nagradu Masterweb 2015 u kategoriji fotogalerije. Unatoč full responsive portalu nisu niti najmanje zakinuti oni čitatelji koji radije vole surfati preko aplikacija nego putem preglednika na svojim smartphoneima.

Aplikacija zauzima 22 MB prostora. Nadogradnja se odvija samo u slučaju razvoja dodatnih funkcija ili rješavanju problema vezanih za rad aplikacije. 

Registracija na aplikaciju nije potrebna. Korisnik slobodno i bez ograničenja može čitati vijesti i pregledavati dodatni sadržaj. Prijava i registracija su potrebne samo u slučaju da korisnik poželi sudjelovati u komentarima članaka, što je standard i zapravo svojevrsni minimum.

Trenutno na iOS ima 90.134, a na Androidu 215.762 korisnika. Aktivnih je 50% na mjesečnoj razini kod iOS-a, a čak 97% kod Androida.

Komentari korisnika su iznimno pozitivni. Večernji ima najbolju ocjenu korisnika ako se usporedi sa 24sata, Jutarnji i Dnevnik.hr aplikacijama s ocjenom 4,2, konkurencija ima 4,1, a Dnevnik 3,3.

 Aplikaciju je razvijala tvrtka Styria Hrvatska. U Večernjem kažu da je odabir in house developera bio lak zbog dubinskog poznavanja medijskog biznisa, mobile app odjela koji imaju i koji, osim aplikacija Styria grupe Hrvatska uspješno servisira klijente u Hrvatskoj i Europi. Veliki benefit je “kontinuirani razvoj proizvoda” aplikacija VL i 24 sata koje su među najčešće preuzimanim aplikacijama u Hrvatskoj. 

POSEBNI FEATURE: Postani reporter

Aplikacija Večernji list nije samo agregator vijesti s njihovog responzivnog news portala, već ima svoj specifični format i raspored vijesti. Ono što ju odvaja od samo pregledavanja vijesti je interaktivnost koja uz uobičajene komentare ima mogućnost povećanja i smanjenja fonta aplikacije, ali i najveću zanimljivost u funkciji Ja reporter. S ovom opcijom možete kao čitatelj koji se zatekne u zanimljivoj situaciji sudjelovati u kreiranju sadržaja i na neki način postati novinar. 

INFO - Večernji List

- Najnovije vijesti Večernjeg lista u aplikaciji.
- Omogućuje interakciju s redakcijom kroz Ja reporter.
- Moguće mijenjanje veličine fonta u aplikaciji.
- Preko 215 tisuća Android i 90 tisuća iOS preuzimanja.
- Dostupna za Android i iOS.
- Aplikaciju razvio developerski odjel Styria Hrvatske.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->