Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.12.2015. 10:30

Windows 10 

Božićni poklon Microsoftu su statistike

Za vrijeme božićnih blagdana Windows 10 je postao drugi OS na svijetu.

Božićni poklon Microsoftu su statistike

Mada su nedavne statistike ukazale da Windows 10 još uvijek nije "napao" Windows 7 punom snagom, pa je najpopularniji Microsoftov operativni sustav bilježio čak i rast, činjenica stoji da najnoviji OS postaje i dalje sve popularniji.

Prema statistikama StatCounter GlobalStatsa, Windows 10 je ostvario veliki rast u dane božićnih blagdana, pa je došao na 12,4 posto udjela, čime je prestigao Windows 8.1 OS, koji se sada nalazi na 12,33 udjela na tržištu desktop opretivnih sustava.

To znači da je Windows 10 sada na drugom mjestu iza "sedmice", nakon čega će predstojati završna bitka za sam tron koja bi po nekim prognozama ekipe iz Redmonda mogla potrajati najmanje godinu dana, pa bi za idući Božić Microsoft možda mogao dobiti još bolji poklon ispod svojeg božićnog drvca.

Kao glavni razlog ovoj božićnoj pomami za Windowsima 10, analitičari navode povećanu prodaju desktop PC-a i prijenosnika s predinstaliranim novim OS-om uoči blagdana, obzirom da najveći broj aktivacija dolazi upravo od "friških" uređaja. 

Izvor: StatCounter GlobalStatsVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->