Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.01.2016. 09:58

CES 2016 

VIDEO: ThinkPad X1 tablet s projektorom i 3D kamerom

Ovaj tablet možete opremiti modulima koji uključuju tipkovnicu, dodatnu bateriju, projektor i 3D kameru.

VIDEO: ThinkPad X1 tablet s projektorom i 3D kamerom

Uoči samog početka CES 2016 sajma u Las Vegasu, Lenovo je predstavio svoju novu seriju uređaja, među kojima se ističe ThinkPad X1 tablet koji donosi dodatnu funkcionalnost kroz takozvane clip-on opcionalne module.

Ovaj tablet dolazi s takozvanim Core m dizajnom, što znači da nema aktivno hlađenje (ventilator), a moći ćete ga kupiti s procesorima do Core m7, 16 GB memorije, te do 1 TB PCIe NVMe pohrane. Pored toga prodavat će se i inačica s LTE-A povezivošću, što ga čini prvim LTE-A tabletom na tržištu, a zaslon razlučivosti od 1600x1440, omjera stranica 3:2 čini ga odličnim kompromisom između forme tableta i prijenosnika.

Što se modularnosti tiče, na tablet se mogu spojiti doista zanimljivi dodaci, pa se tu pored ThinkPad tipkovnice nudi Productivity Module, odnosno baterijski paket koji mu dodaje 5 sati baterijskog "života" (čime bi vam baterija trebala omogućiti do 15 sati rada), HDMI i USB 3.0 portove pune veličine i docking. Modul se spaja na "klik" na donju stranu tableta, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Drugi opcijski modul je Presenter module, koji uključuje projektor i HDMI port. Kada ga koristite u kombinaciji s "kickstand" stalkom tableta, možete koristiti zaslon za upravljanje, a projektor za projiciranje prezentacija.

Treći modul je 3D imaging module, koji sadrži RealSense 3D kameru, koju možete koristiti za skeniranje objekata, pa se može reći da ćete s dodatnim modulima doista dobiti jedno kompletno rješenje za mobilnu produktivnost.

Što se cijena i dostupnosti tiče, sam tablet će se prodavati u veljači ove godine s početnom cijenom od 899 dolara, Productivity Module u istom mjesecu po cijeni od 149 dolara, a 3D Imaging Module od svibnja s početnom cijenom od 149 dolara.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->