Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.01.2016. 11:41

GAIA 

Samsung lansira sigurnosnu platformu za televizore

Nova GAIA platforma naći će se na svim pametnim televizorima Samsunga koji rade na Tizen OS-u.

Samsung lansira sigurnosnu platformu za televizore

U posljednjih nekoliko godina računala više nisu jedini izazov hakerima i cyber kriminalcima, jer se njihovi napadi sve više sele na nove pametne platforme poput putnih računala u autima i Smart TV-a, koji su se pokazali vrlo ranjivima, obzirom da se na njima nije vodilo previše računa o sigurnosti i antimalicioznim rješenjima.

Samsung je ovih dana predstavio svoje sigurnosno rješenje pod nazivom GAIA, namijenjeno svim pametnim televizorima za 2016. godinu koji rade na Tizenu, operativnom sustavu koji se temelji na Linux kernelu.

Samsung navodi da će se GAIA osim na pametnim televizorima, naći i integrirana u sami Tizen OS koji je namijenjen gadgetima i sustavima interneta stvari (IoT).

Sama platforma se sastoji od tri sloja (razine) sigurnosti. Prva je Secure Zone, zona zaštićena kodom nalik na PIN, unutar koje TV pohranjuje privatne podatke korisnika, poput financijskih detalja i zaporki aplikacija.

Druga razina je namijenjena sigurnosti podataka tijekom njihovog "transporta", za što će Samsung koristiti enkripciju svih vrsta komunikacijskih protokola upućenih od TV-a ka njegovim centralnim serverima. 

Treći  sloj se nalazi unutar samog Tizen OS-a, te se sastoji od dvije značajke, od kojih je jedna namijenjena općoj sigurnosti OS-a, a druga se bavi zaštitom specifičnih uređaja.

Kao dodatak svemu ovome, Samsung navodi da će javni ključ koji se koristi za verificiranje operacija biti uključen u sami hardverski čip, što bi sigurnost navodno trebalo, kako kažu, "udeseterostručiti". Eto novog izazova hakerima. 

Izvor: SamsungVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->