Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.12.2015. 13:37

Samsung 

VIDEO: Bio Processor poboljšava fitness senzore

Samusungov novi senzorski čip donosi brojne nove značajke fitness trackerima.

VIDEO: Bio Processor poboljšava fitness senzore

Inženjeri Samsunga zaključili su da senzori za praćenje vitalnih znakova i tjelesnih aktivnosti u pametnim satovima i fitness trackerima trebaju imati znatno veće mogućnosti od mjerenja pulsa.

Oni su stoga ovih dana objavili da njihov novi čip koji upravo kreće u masovnu proizvodnju, sadrži 5 značajki koje su namijenjene praćenju "rada" našeg tijela, pa će nam mjeriti tjelesnu masnoću, skeletnu mišićnu masu, srčani ritam, temperaturu kože, te razinu stresa, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Taj čip koji nazivaju Bio Processor trebao bi se početi isporučivati u prvoj polovici 2016. godine, kako bi ga razni proizvođači fitness trackera, nosivih uređaja i pametnih satova mogli ugrađivati u svoje buduće gadgete.

Dakako, za očekivati je da će Samsung ubrzo predstaviti vlastite gadgete koji će posjedovati čip, a poneki od njih mogli bismo vidjeti barem kao prototip na predstojećem CES 2016. sajmu u siječnju u Las Vegasu.

Bio Processor

Samsung navodi da bi se njegov Bio Processor mogao integrirati u razne forme nosivih uređaja, uključujući narukvice i naljepnice, no za sada još ne izlaze s podacima o konkretnim proizvodima, bilo iz njihove produkcije, bilo od strane partnera. 

Izvor: SamsungVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->