Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.01.2016. 12:33

Nove brojke 

Windows 10 instaliran na 164 milijuna PC-a

Najnoviji Microsoftov operativni sustav je od studenog prošle godine ostvario popriličan rast na tržištu.

Windows 10 instaliran na 164 milijuna PC-a

Ovih dana ste mogli pročitati naš tekst u kojem smo pisali o tome da je za Božić Windows 10 postao drugi operativni sustav na svijetu u domeni PC računala, barem prema statistikama StatCounter GlobalStatsa, stigavši na 12,4 posto udjela. Prema izvještaju koji donosi Net Applications, udio je u prosincu 2015. iznosio nešto manje, odnosno 10,9 posto, no ako se to proračuna u brojke, te se u obzir uzme podatak da na svijetu postoji 1,5 milijarda PC-a, to znači da najnoviji Microsoftov OS "opslužuje" oko 164 milijuna računala.

Ova brojka o količini aktivnih PC računala se temelji na procjenama koje u svojim novijim izvještajima voli objavljivati sam Microsoft, što znači da ne mora biti točna, ali ne vjerujemo da se previše razlikuje od stvarne.

U nekim prijašnjim izvještajima se spominjalo da se Windows 10 već nalazi na 200 milijuna uređaja, no u njima su osim računala i prijenosnika bili uključeni tableti i pametni telefoni.

Microsoft za sada ove brojke još uvijek nije potvrdio jer možda čeka lansiranje finalne mobilne inačice novog OS-a, ali vjerujemo da bi se uskoro mogao pohvaliti i poručiti nam da se nalazi na dobrom putu da do kraja godine dovede Windowse 10 na milijardu PC-a, kako je i planirao.

Dakako, besplatne nadogradnje s Windowsa 7 i 8.1 i dalje igraju veliku ulogu u povećanju udjela novog OS-a, a tome su doprinijele i blagdanske prodaje novih uređaja s predinstaliranim OS-om, pa i dalje možemo biti umjereno skeptični.Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft PC Windows 10 164 milijuna
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->