Nalazite se
  • Zdravlje
  • LG stiže na tržište medicinskih uređaja
Članak
Objavljeno: 01.12.2016. 10:19

RSNA 2016 

LG stiže na tržište medicinskih uređaja

Prvi LG-evi medicinski uređaji donose precizne slike visoke razlučivosti za širok raspon bolničkih potreba.

LG stiže na tržište medicinskih uređaja

Tvrtka LG Electronics se iz domene potrošačke elektronike želi probiti i na medicinsko tržište uređaja za snimanje i dijagnostiku lansiranjem kliničkih i kirurških monitora posebno dizajniranih za pomoć zdravstvenim djelatnicima pri donošenju ispravnih odluka koje mogu spasiti ljudske živote.

LG će tako ovog tjedna predstaviti nove monitore, te napredni uređaj za radiografiju na godišnjem skupu RSNA 2016 u Chicagu koji organizira Radiološko društvo Sjeverne Amerike.

Monitor LG 8MP Clinical Review je 27-inčni monitor s IPS tehnologijom razlučivosti 3840 x 2160 piksela te je posebno dizajniran za povećanje učinkovitosti bolničkog osoblja omogućujući im nesmetan rad i multitasking. Zahvaljujući povećanim razinama svjetline, monitor omogućava pogled iz različitih kutova, uz minimalnu promjenu boje te preciznu sliku. Monitor je potpuno prilagođen standardu DICOM pa su sivi tonovi ispravljeni što rezultira preciznošću slike.

LG-Clinical-Review-Monitor

Uz preciznu kalibraciju koja osigurava konzistentan rad s različitim uređajima, ovaj monitor je opremljen i tehnologijom stabilizacije pozadinskog osvjetljenja za nepromjenjivu svjetlinu slike. Način rada Dynamic Sync smanjuje ulazno kašnjenje (input lag), dok postavke Flicker Safe i Reader Mode smanjuju naprezanje očiju kod liječnika i medicinskih sestara koji rade duge smjene.

27-inčni kirurški monitor LG 8MP razvijen je za širok raspon potreba u operacijskoj sali. Konkretno, kirurzi koji daju prednost minimalno invazivnim kirurškim tehnikama uvelike će imati koristi od precizne slike koju pruža LG-ev velik i iznimno precizan monitor. Jasnoća novog LG-evog UHD panela pomaže liječnicima obaviti tehnički složene procedure, dok IPS tehnologija omogućava pogled na monitor iz različitih kutova s minimalnim promjenama boje.

S rasponom svjetline do čak 800 nita, LG-ev kirurški monitor idealan je za jako osvijetljene operacijske sale. Ovaj monitor pokriva više od 99 posto standardnog RGB spektra, a s posebnom pokrivenošću tamnocrvenog dijela spektra omogućava liječnicima da lakše razlikuju različite vrste tkiva i krvnih žila.

Surgical-Monitor_Clinical-Review-Monitor_DXD

Na skupu RSNA 2016 biti će predstavljen i LG DXD (digitalizirani detektor X-zraka), koji u svega nekoliko sekundi donosi radiografske snimke visoke kvalitete koristeći sposobnost procesiranja 16-bitne slike te tzv. pixel pitch range od 127 mikrometara. Time se stvaraju slike iznimno visoke razlučivosti koje radiolozima pomažu brzo i točno dijagnosticirati zdravstvene tegoba. LG-ev DXD izrađen je od magnezija i ugljičnih vlakana te je vrlo dobro prilagođen pacijentima s različitim zdravstvenim problemima. Osim toga, certifikat IP41 za otpornosti na vodu i prašinu osigurava optimalne performanse čak i kad DXD dođe u kontakt s prahom ili tekućinama.

LG-evi novi medicinski uređaji za snimanje i dijagnostiku premijerno će biti predstavljeni 2. prosinca na skupu RSNA 2016. Klinički i kirurški monitori naći će se na odabranim tržištima ubrzo nakon toga, a LG-ev digitalizirani detektor X-zraka biti će dostupan 2017. godine.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->