Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.03.2021. 16:28

SpaceX 

Crew Dragon dobiva staklenu kupolu

Kupola će omogućiti budućim svemirskim turistima da imaju bolji pogled na svemir.

Crew Dragon dobiva staklenu kupolu

Crew Dragon kapsula koja već uspješno prevozi američke astronaute na Međunarodnu svemirsku postaju, dobit će nadogradnju u obliku staklene kupole u "nosu", koja će omogućiti astronautima i svemirskim turistima uživanje u pogledu u 360 stupnjeva. Kupola će biti izrađena od jednog komada stakla i neće imati nikakvih metalnih podupirućih struktura na sebi kako vam ništa ne bi ometalo pogled i snimanje svemira.

Prema render slici koju je SpaceX objavio na svojem Twitter profilu čini se da će kupolu moći koristiti samo jedna osoba od pojasa na gore.

SpaceX nema namjeru koristiti kupolu u Crew Dragon letjelicama koje prevoze astronaute na ISS u okviru već dogovorenih (i plaćenih) misija, jer bi u tom slučaju morao tražiti NASA-u dozvolu za "postavljanje prozora", što znači da će u panoramskom pogledu moći uživati samo članovi budućih SpaceX-ovih komercijalnih misija. 

Već je poznato da će se kupola naći na prvoj privatnoj svemirskoj misiji SpaceX-a pod nazivom Inspiration4, no još nije točno poznato kada će poletjeti u svemir.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->