Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.03.2021. 13:00

Facebook 

VIDEO: Facebook predstavio AR kontroler u narukvici

Facebookovi istraživači razvili su funkcionalno EMG sučelje i kontroler za upravljanje objektima u proširenoj stvarnosti.

VIDEO: Facebook predstavio AR kontroler u narukvici

Istraživački odjel Facebooka Reality Labs, u čijem Research Science laboratoriju u svojstvu direktora radi zagrepčanin Hrvoje Banko, predstavio je kontroler u obliku narukvice za upravljanje AR naočalama, odnosno objektima u proširenoj stvarnosti.

Facebook kaže da je zapešće mjesto na kojem ljudi tradicionalno nose ručni sat, što znači da će im biti vrlo lako usvojiti kontroler na tom mjestu, koji će im služiti u svakodnevnom životu za upravljanje aplikacijama u proširenoj stvarnosti.

facebook kontroler

Za stvaranje signala kontrolera Facebook koristi EMG (elektromiografiju) koja koristi senzore za pretvaranje mišićne električne aktivnosti u digitalne komande koje se koriste za upravljanje funkcijama AR aplikacija.

Facebook kaže da su ti signali toliko jasni da EMG može prepoznati milimetarske pokreta prsta, a isto tako bi u budućnosti mogao prepoznati i samu namjeru korisnika da želi pokrenuti prst, kao što objašnjavaju u ovom videu

Inicijalno će EMG omogućivati najosnovnije komande ekvivalenta pritiskanja gumba, no s vremenom će se komande obogaćivati. Osoba će imati mogućnost dodirivanja i pomicanja virtualnih korisničkih sučelja i objekata te upravljanja virtualnim objektima na udaljenosti .

Facebook kaže da nastoje omogućiti neuralna sučelja koja će upravljati uređajima korištenjem outputa perifernog živčanog sustava, posebice živcima izvan mozga koji pokreću mišiće ruke i prstiju.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->