Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.02.2014. 15:10

MWC 2014 

VIDI TV: Nvidia Tegra K1 tablet jači od konzola

Napokon smo bili u prilici isprobati Nvidijin Tegra K1 tablet impresivnih mogućnosti.

VIDI TV: Nvidia Tegra K1 tablet jači od konzola

Kada je Nvidia na CES-u prikazala svoj referentni tablet s novim mobilnim Tegra K1 procesorom, s nestrpljenjem smo čekali priliku kada ćemo ga moći dobiti u ruke. Ona nam se napokon ukazala na MWC 2014 sajmu u Barceloni, gdje su demonstrirali impresivne mogućnosti poput renderiranja u realnom vremenu, za što su se poslužili "Living Room" demom za Unreal 4 engine, koji im je ekskluzivno portao poznati game developer Epic.

Ukratko, da ne duljimo, predlažemo vam da svakako pogledate video dolje u kojem ćete vidjeti i čuti prezentaciju koju su održali za nas.

Ako to kojim slučajem niste znali, Tegra K1 je procesor s Kepler GPU-om sa 192 CUDA jezgre, koji će se proizvoditi u dvije inačice, jednoj u četverojezgrenoj Cortex A15 konfiguraciji koja će se na tržištu pojaviti u prvoj polovoci ove godine, te dvojezgrenoj Nvidijinoj 64-bitnoj Denver core verziji, koja je planirana za drugu polovicu 2014.

naslovnica-216

Inače, Nvidija se za izradu ovog referentnog tableta poslužila kućištem Note 7 tableta, a sudeći prema ovome što smo vidjeli, prvi tablet koji se pojavi na tržištu opremljen Tegrom K1, postat će konkurencija svima drugima koji ciljaju na high-end mobilno gaming tržište, a svejedno neće biti ni Sonyu i Microsoftu, jer je ovaj hardver u mogućnosti nadmetanja s njihovim igraćim konzolama najnovije generacije, dok istovremeno troši 20 puta manje struje (5 watta naprama 100), a uz tu malu potrošnju je u stanju postići "peak" rezultat od 365 GFLOPS-a, gotovo dvostruko više od recimo PlayStationa 3.

Kao što ste mogli vidjeti iz nekoliko naših članaka o referentnim tabletima prikazanim na MWC 2014 sajmu u Barceloni, mobilni gaming ulazi u novu dimenziju, a sada je samo stvar na developerima da počinju proizvoditi vrhunske igre. Ako i vi želite napraviti svoju, na kioscima potražite novi Vidi br. 216 u kojem ćete saznati sve o pokretanju vlastitog studija. Po nama bi bilo jako pametno krenuti s igrama za mobilne platforme, jer je očito u njima ogroman potencijal.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->