Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.02.2014. 14:21

MWC 2014 

AMD-ov referentni tablet radi na 64-bitnim Windowsima 8.1

Tvrtka Quanta proizvela je AMD-ov tablet koji vjerojatno predstavlja famozni "Project Discovery".

AMD-ov referentni tablet radi na 64-bitnim Windowsima 8.1

AMD je na MWC sajmu prikazao svoj referentni tablet koji mu je izradila tvrtka Quanta, koji uključuje AMD-ov procesor "sljedeće generacije" Mullins, za koji navode kako troši samo 2 watta energije dok radi u punoj snazi.

Mada to AMD nije naglasio, vrlo je vjerojatno da ovaj tablet predstavlja još jednu inačicu hibrida tableta i igraće konzole pod nazivom "Project Discovery", koji je već bio prikazan na CES sajmu, a čija je sudbina u vezi dolaska na tržište još uvijek neizvjesna.

Još u prosincu prošle godine AMD je objavio da je kupio tvrtku Geometrics, koja je specijalizirana za fotorealističnu grafiku za igre poput Battlefielda 4, Medal of Honor: Warfight, Eve Online, Inquisition i Primal Carnage, koja je razvila tehnologiju pod nazivom Enlighten system za renderiranje svjetla i sjena na najoptimalniji mogući način, a upravo ta optimizacija je važna AMD-u za energetsku štedljivost koja je potrebna za mobilni gaming.

Uglavnom, bez obzira na to je li ovaj tablet prikazan na MWC-u "Project Discovery" ili nešto potpuno drugo, spomenut ćemo hardver koji ga pogoni, pa su tu 1,2 GHz četverojezgreni AMD procesor (koji se temelji na 28nm Mullins čipu), 2 GB RAM memorije, te 60 GB mSATA SSD disk.

Tablet dolazi s 10-inčnim ekranom HD razlučivosti (1920 x 1080piksela), te posjeduje USB 3.0 i mini Display port.

U svakom slučaju očito je da se "gamerski hardverski ratovi" sve više počinju seliti s računala i konzola na tablete, pa je za očekivati da će se pojavljivati sve bolje i vizualno impresivnije igre za njih. 

Izvor: Softpedia

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->