Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.05.2016. 14:40

Portal 

VIDEO: Turbo ruter koji će nas riješiti zagušenja

Portal podržava 802.11AC WiFi, no radi i na svih 6 kanala spektra od 5 GHz.

VIDEO: Turbo ruter koji će nas riješiti zagušenja

Terry Ngo, bivši inženjer iz Qualcomma, te susnivač tvrtke Ignition Design Labs, odlučio je jednom za uvijek riješiti probleme WiFi zagušenja koja su posljednje vrijeme sve češća, obzirom na sve veću količinu uređaja kojima se spajamo na kućne bežične mreže, te sve krupnije "zalogaje" podataka koje mreža probavlja i prenosi.

Zahvaljujući višegodišnjem razvoju, Ignition Design Labs je napravio ruter za koji kažu da je revolucionaran, jer osim što podržava 802.11AC WiFi, radi na svih 6 kanala 5 GHz spektra, za razliku od današnjih rutera koji rade samo na 2 kanala. Zahvaljući toj značajki, Portal može omogućiti vrlo brzi WiFi na mjestima poput zbijenih stambenih zgrada, kao što pokazuju u ovom videu. 

Ruter posjeduje 9 antena unutar svojeg kućišta, te 10 "naprednih" radija, a Ngo kaže da nema potrebe za velikim antenama koje djeluju poput ticala kukaca, koje se mogu naći na današnjim ruterima poput Netgearovog velikog Nitehawka.

Pored toga, Portal je dovoljno pametan za "skakanje" između 5 Ghz kanala ukoliko detektira gužve, dok većina rutera uzme kanal kada se pokrenu i više se nikada ne miču s njega.

Ngo i ekipa su demonstrirali učinkovitost Portala na taj način da je Ngo stajao 15 metara od rutera, a između se nalazilo nekoliko zidova. Pri tom je imao 25 Mbps brzinu downloada, te 5 Mbps uploada s iste lokacije, uz 30 ms latencije.

Za usporedbu Netgear Nitehawk ruter s iste lokacije je imao 2 Mbps download i 5 Mbps upload uz 30 ms latencije, što znači da biste na tom mjestu preko Portala mogli streamati 4K video, dok bi Netgerov ruter mogao imati problema i s HD streamom ovisno o zagušenosti prijema.

Portal je tekođer u stanju streamati 3 odvojena 4K streama istovremeno, koji nisu prekinuti čak ni kada promijeni bežične kanale.

Jedna od posebno zanimljivih značajki Portala je radarska detekcija koja omogućuje korištenje 5 GHz spektra koji je u SAD-u obično rezerviran za vremenske postaje. Većina uređaja izbjegava taj spektar u potpunosti kako ne bi bili u sukobu s odredbama FCC-a (Federal Communications Commission). Implementiranjem konstantne radarske detekcije Portal je u mogućnosti isključiti pristup spektru za mali broj ljudi koji živi u blizini vremenskih radara koji se obično nalaze u blizini zračnih luka, no čak i ako se lišiite tog dijela spektra, Portal će vam pružiti tri 5 Ghz kanala više od ostalih rutera,

Portal se od danas nalazi u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru, gdje bi tijekom idućih 60 dana trebao skupiti 160.000 dolara, no to mu neće predstavljati problem jer je u ovom trenutku već stigao na 125.552 dolara. Ako želite nabaviti jedan Portal ruter za sebe, putem Kickstartera ga možete dobiti za 149 dolara (981 kn), a u zemlje EU bi ga trebali početi isporučivati u rujnu ove godine.

Izvor: KickstarterVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->