Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.05.2016. 11:13

Tendigo 

VIDEO: Windows 95 na Apple Watchu

Developer hakirao Appleov pametni sat i na njega instalirao legendarni Microsoftov OS.

VIDEO: Windows 95 na Apple Watchu

Svim nostalgičarima kojima je Windows 95 još uvijek ostao u sjećanju kao najbolji Microsoftov operativni sustav (ili najbolji poslije Windowsa 3.11), vjerojatno će biti drago vidjeti ga na Apple Watch satu.

Neki cinici i Apple hejteri će vjerojatno reći da je najpametnija stvar koju možete napraviti s Appleovim pametnim satom da na njega stavite Windowse, no mi to nećemo reći.

Programer Nick Lee, koji radi za softversku developersku tvrtku Tendigo koja razvija softver za robote i razne gadgete poput Android telefona, te Appleovih satova i iPhoneova, odlučio je hakirati Apple Watch i pokušati na njega staviti Windows 95.

Kao što je i sam rekao, Appleov hardver s procesorom od 520 MHz, 512 MB RAM memorije, te 8 GB interne pohrane, satu pruža znatno više "konjskih snaga" nego što su to tražili Windowsi 95 davne 1995. godine, za koje ste trebali imati PC na kojem je bio Intel 80836 procesor bilo koje brzine, 4 MB RAM-a i 50-55 MB prostora na tvrdom disku. 

Stoga je Lee bio uvjeren da je Apple Watch sposoban pokrenuti Windowse 95, što je na kraju doista uspio realizirati, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Na žalost, mada Windowsi 95 rade na Apple Watchu, to ne znači da će vam funkcionirati brže i bolje nego na 386 i 486 PC-u iz sredine devedesetih, pa ćete primijetiti koliko muke je trebalo Leeu za otvaranje prozora i pokretanje pojedinačnih programa, jer je Apple Watch jednostavno bio prespor za zadaće koje traži stari kod iz Redmonda, pa nakon žestokog "struganja" prstom po zaslonu osjetljivom na dodir, morate čekati "danima" dok nešto aktivirate.

Vjerujemo da se Lee dobro zabavio, ali mislimo da Apple neće korisnicima ponuditi iduću verziju svojeg pametnog sata s Windowsima 95.

Ako biste željeli ovo sami isprobati na vlastitom Apple Watchu, sve potrebne datoteke naći ćete na Githubu putem ove poveznice.

Izvor: Tendigi

Vezani sadržaji
Ključne riječi Windows 95 Apple Watch Nick Lee
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->