Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.05.2016. 10:12

VRidge 

VIDEO: Igrajte Oculus Rift i HTC Vive igre na Cardboardu

VRidge vam omogućuje da jeftini Cardboard pretvorite u headset za igranje Oculus Rift i SteamVR igara.

VIDEO: Igrajte Oculus Rift i HTC Vive igre na Cardboardu

U posljednje vrijeme sa svih strana smo bombardirani VR-om kao novom stepenicom gaminga, pri čemu postoji debela crta razgraničenja koja odvaja igranje pomoću HTC Vive i Oculus Rift headsetova od onih koje možete igrati pomoću Samsung Gear VR i Google Cardboard sustava (i njihovih klonova) u koje umećete pametne telefone.

Jasno je da je igranje pomoću Rifta i Vivea puno skuplja stavka, jer osim nabrijanog PC računala morate imati i skupi headset, no VR igre za te sustave su znatno naprednije od onih za Cardboard.

Ekipa poljskog stratupa pod nazivom Riftcat, zaključila je da kvalitetan pametni telefon ima sve potrebno za VR gaming koji može biti puno napredniji od onog koje nudi aplikacije za Cardboard i Gear VR, uključujući zaslon visoke razlučivosti, senzore za praćenje pokreta, te dovoljno snage za reprodukciju VR slike, pa su stoga odlučili napraviti sustav pod nazivom VRidge koji se trenutno nalazi u fazi otvorene bete.

VRidge

Koliko je genijalna, ideja je istovremeno i jednostavna, jer VRidge funkcionira tako da pokrenete server program na svojem PC-u, spojite se na bežično na Android aplikaciju za pametni telefon koji koristite za Cardboard headset, a potom lansirate demo RiftCata ili ručno pokrenete VR-kompatibilnu igru koju imate instaliranu na računalu, kao što objašnjavaju u ovom videu.

U početku je VRidge bio zamišljen da omogući samo emulaciju Oculus Rifta, no nedavno je nadograđen funkcionalnošću za Valveov SteamVR standard, što znači da pomoću njega možete igrati naslove za Rift i Vive.

Naravno, kvaliteta igranja puno ovisi u tome kakav pametni telefon koristite, te koliko je snažno vaše PC računalo, a prvi korisnici navode da VRidge ne može pokretati baš sve VR igre za Rift i Vive, no kada znate kolike su cijene Oculis Rift i HTC Vive headseta u usporedbi s Cardboardima koje možete preko eBaya naručiti za samo nekoliko dolara, onda nemate nikakav razlog da ovo ne isprobate i vidite kako izgledaju "prave" VR igre.

Mada vam igranje vjerojatno neće izgledati onako kvalitetno kao što će pružiti skupi headsetovi, razlika od više tisuća kuna je dovoljno dobar razlog za isprobati VRidge.

Na poveznici izvora ovog članka možete preuzeti client softver za PC, te se registrirati i prijaviti za sudjelovanje u otvorenoj beti, pa doista nemate što izgubiti ako se uključite u testiranje, a potom bismo voljeli da nam javite svoje utiske. Good Game!      

Izvor: RiftcatVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->