Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.03.2014. 13:12

Chris Dancy 

VIDEO: Najpovezaniji čovjek na svijetu

Uz pomoć 300 do 700 sustava koje koristi, Dancy je izgubio 50 kilograma od kako prati svoj životni stil.

VIDEO: Najpovezaniji čovjek na svijetu

Chris Dancy (45), poznat je kao najumreženiji ili najpovezaniji čovjek na svijetu. U svakom trenutku koristi 300 do 700 sustava koji u realnom vremenu prikupljaju podatke o njegovom životu, a gotovo da ne postoji niti jedan nosivi gadget na tržištu s mogućnošću praćenja određenih aktivnosti i vitalnih znakova, a da ga on ne posjeduje ili ne koristi.

Za praćenje svojeg života Dancy koristi čitav niz nosivih gadgeta, uključujući Google Glass naočale, Pebble pametni sat i fitness narukvicu Fitbit. Između ostaloga, on se važe na Aria Wi-Fi vagi, koristi Hue sustav  za upravljanje svjetlom u kući preko pametnog telefona, te spava na Beddit plahti koja prati njegov san, a čak je i njegov pas povezan pomoću Tagg sustava koji prati njegove dnevne aktivnosti.

Dancy smatra kako mu je ovakva povezanost koju naziva unutrašnjom mrežom ili "innernetom", donosi isključivo prednosti, pa tako navodi kako je praćenjem vlastitog stila života uspio bez problema smršavjeti 50 kilograma.

Mada kaže kako provede poneki čitav dan bez nosivih gadgeta, to ne znači da nije i dalje povezan, jer posjeduje masu sustava koji automatski prate njegove aktivnosti, pa je stoga njemu zapravo postalo nemoguće biti nepovezan.

Usprkos tome što potiče sve ljude da žive na njegov način pomoću pametnih proizvoda, Dancy je vrlo oprezan s time kakve privatne informacije dijeli s drugima, te kaže kako se čak malo i boji budućnosti povezanih ljudi koji nemaju kontrolu nad svojim životom, jer ne znaju upravljati ni svojim Facebook računom, a kamo li tek sa svojim životnim podacima koje stvaraju i dijele. 

Izvor: Mashable

 Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->