Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.03.2014. 16:43

Mi World PCS 

VIDEO: Računalni sustav za dijeljenje digitalnog svijeta

Ovaj PCS povezati će sve vaše uređaje, te dijeliti sadržaje između njih bez obzira na kojim platformama radili.

VIDEO: Računalni sustav za dijeljenje digitalnog svijeta

Među zanimljivim prezentacijama na SXSW događanju u Austinu, našao se i gadget tvrtke Myth Innovations, koja je prezentirala svoj mobilni računalni sustav (PCS) pod nazivom MiWorld, koji omogućuje korisnicima da doslovce svoj digitalni svijet nose kući, na posao i gdje god se kreću. Pojam "digitalnog svijeta" se odnosi na filmove, fotografije, glazbu, igre i sve druge medijske sadržaje, te također uključuje i podatkovne datoteke.

MiWorld je dizajniran za učinkovito i sigurno povezivanje sa širokim spektrom uređaja, uključujući PC-e, prijenosnike, tablete i telefone kao i nosive gadgete poput pametnih naočala i satova.

Pri dijeljenju sadržaja uopće nije potrebno posjedovati pristup Internetu, a Myth Innovations navodi kako MiWorld bežično može povezati do 10 uređaja istovremeno u svojevrsni hub, te čak dijeliti procesorsku snagu sa svima koji se nalaze u mreži.

MiWorld radi na svim platformama, računalima, Android i iOS uređajima, a streaming sadržaja može biti upućen na bilo koji od njih. Za korištenje je potrebno samo instalirati MiWorld aplikaciju na željeni uređaj. 

Što se hardvera tiče, MiWorld posjeduje četvrojezgreni 2,4 GHz procesor, 2 GB RAM memorije, do 512 GB SD RAID pohrane, Wi-Fi, USB 3.0, Bluetooth 4.0, GPS IZat lokacijsku tehnologiju, Micro HDMI izlaz za ekrane do 4K, video capture, streaming reprodukciju preko Wi-fi-a, dok mu baterija može pružiti do 30 sati života.

Myth Innovations navodi kako je njihov MiWorld PCS moćno super računalo koje se ponaša poput ekvivalenta medijskog servera, hot-spota, osobnog clouda i rješenja za streaming medijskih sadržaja, a sve to objedinjava u malom uređaju koji vam stane u ruku. 

Usporedo s prezentacijom na SXSW-u, tvrtka je pokrenula Indiegogo crowdfunding kampanju, tijekom koje želi prikupiti 100.000 dolara za pokretanje serijske proizvodnje.

)
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->