Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.03.2014. 10:03

VIDI TV 

VIDEO RADIONICA: Farma Litecoina

Pogledajte kako napraviti "mining rig" za rudarenje Litecoina, Dogecoina, Feathercoina...

VIDEO RADIONICA: Farma Litecoina

U posljednje vrijeme svijet trese zlatna groznica po nazivu rudarenje kriptovalut". Svi koji su malo bolje upućeni u tu temu, znaju da obično računalo nije dovoljno za "drobljenje podataka" prigodnim algoritmima u tim količinama da bi se iz njih isplatilo iskopavanje virtualnih novčića.

Vidi br 216

Ukoliko ste se odlučili ozbiljnije baviti "digitalnim štihanjem", morat ćete si sastaviti učinkovitu PC konfiguraciju, (takozvanu farmu za iskopavanje kriptovaluta ili mining rig) koja će se poprilično razlikovati od onog računala kakvo koristite za surfanje, chatanje i igranje.

Naša ekipa iz Vidilaba, odlučila je da vam pomogne u tome, pa je složila vlastitu konfiguraciju za rudarenje Litecoina, Dogecoina, Feathercoina i sličnih kriptovaluta, a način na koji je to izvedeno možete pogledati u "how-to" radionici u videu dolje, dok dodatne informacije možete potražiti u temi časopisa Vidi br. 216. koji se na kioscima nalazi do 27. ožujka ove godine.

Moramo vam naglasiti da izbor rudarskog hardvera i njegovo konfiguriranje nije tako jednostavan posao kao što vam to možda djeluje, jer smo do "savršenstva" dobrim dijelom došli metodama pokušaja i pogrešaka, što znači da vam korištenje naših uputa može znatno skratiti muke koje smo mi prolazili i pretvoriti vas u pravog kopača "kriptozlata".

 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->