Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.03.2014. 10:39

Glasina 

Sony idući tjedan predstavlja VR naočale

Sony već duže vrijeme proizvodi naočale s ekranima, a sada će otići korak dalje.

Sony idući tjedan predstavlja VR naočale

Mada je Sony do sada već lansirao nekoliko nosivih ekrana u obliku naočala, poput HMZ-T3W koji možete vidjeti na slici gore, do sada niti jedan njihov gadget nije nudio VR mogućnosti, već se radilo o svojevrsnim naočalama-monitorima, uz čiju pomoć ste mogli dobiti osjećaj gledanja filma na kinu platnu ili velikom TV-u, no ne i više od toga.

Obzirom da je Oculus Rift u posljednje vrijeme podigao mnogo prašine među korisnicima, posebice gamerima, bilo je za očekivati da će Sony prije ili kasnije ponuditi svoju inačicu naočala za virtualnu stvarnost (VR), a prema najnovijoj glasini, jedan takav proizvod će prikazati već idući tjedan na GDC konferenciji 2014.

Osim samih VR naočala, Sony bi prema toj informaciji trebao prikazati i softver koji je razvio jedan od njegovih studija, pa bismo mogli vidjeti njihovu prvu igru prilagođenu za VR.

Predstavljanje ovih naočala trebalo bi se navodno odvijati u sklopu Sonyeve panel diskusije na sajmu, koja nosi zanimljiv naslov "Driving the Future of Innovation", na kojoj će govoriti predsjednik SCE Studiosa Shohei Yushida, stariji softverski inženjer Anton Mikhailov i stariji direktor Richard Marks.

Ukoliko je ova glasina točna, Oculus Rift bi mogao dobiti opaku konkurenciju u VR gamingu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony Naočale VR Oculus Rift GDC 2014
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->